Нове мере Владе: Без градског превоза у Србији, забрањен боравак у парковима

5

Ана Брнабић (Фото: Beta/Vlada Srbije)

Влада Србије је саопштила да је на данашној седници донела нове мере ради спречавања ширења корона вируса: обуставља се градски превоз на територији Србије и та одлука ступа на снагу вечерас у 20 часова.

Та одлука се не односи на такси превоз, путничка возила (сопствени превоз) и на превоз за запослене.

За све грађане који током ванредног стања морају да раде на радном месту, или не могу да раде од куће, биће организован превоз, о чему ће бити накнадно обавештени.

Изузетак од забране градског превоза могућ је искључиво на основу посебне дозволе.

Забрана кретања од 20.00 до 05.00 сати, измењена је за дан недељу, тако да грађани старији од 65 година могу напуштати своје домове од 03.00 до 08.00 часова ујутро, ради куповине намирница у самопослугама или лекова у апотекама.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Списак продавница и апотека који ће радити недељом у то време је на сајту www.цовид-19.рс као и на сајту Владе Републике Србије.

За сва лица млађа од 65 година период забране кретања мења се за суботу, када ће кретање бити забрањено од 20.00 часова до 03.00 часа ујутру.

Такође, забрањује се рад свих објеката и локала унутар тржних центара изузев самопослуга, продавница хране и апотека.

Забрањује се боравак у свим парковима и на јавним површинама намењеним за рекреацију и спорт, вечерас од 20.00 часова.

Забрана јавног окупљања у затвореном простору пооштрена је тако да у затвореном простору не може боравити више од пет особа.

Што се тиче угоститељских објеката, донета је одлука о посебним мерама пружања услуга у области трговине на мало, која обухвата продају хране и пића. То не подразмева затварање угоститељских објеката, већ се угоститељима забрањује да своју делатност врше тако што би корисници услуга купљену храну и пиће конзумирали у самом објекту или у башти угоститељског објекта.

Прочитајте још:  СРБИЈА УЗВРАТИЛА ЦРНОЈ ГОРИ: Њихов амбасадор Тарзан Милошевић има 72 сата да напусти нашу земљу



То значи да грађанин може да купи храну и пиће „за понети“, а не може да купљену храну и пиће конзумира за столом или шанком у самом угоститељском објекту или у башти угоститељског објекта.

Уколико угоститељ жели да врши своју делатност током ванредног стања, неопходно је да успостави доставну службу која би испоручивала храну и пиће „за понети“ или да организује шалтер преко кога би се продавала храна и пиће без уласка у сам угоститељски објекат.

Притом радници у угоститељком објекту морају да буду опремљени одговарајућом хигијенско-техничком опремом за спречавање ширења заразне болести.

Суштина те одлуке је да се забрани улазак грађана у угоститељске објекте и баште угоститељских објеката, ради њихове заштите од корона вируса.

Стога се ова одлука не односи само на ресторане и кафиће, већ и на друге предузетнике (кладионице, аутоперионице, играонице…) који су омогућавали корисницима својих услуга да за столом или шанком конзумирају храну и пиће коју било купују или добијају бесплатно.

„Све усвојене мере у претходном периоду, имају за циљ искључиво очување вашег живота и здравља, али Влада у овој борби не може победити сама, већ нам је неопходна сарадња са свим грађанима и њихова највећа могућа дисциплина“, пише у саопштењу.

Влада је још једном апеловала на све грађане, да се најстроже придржавају свих мера које је донела „како бисмо из ове битке, сви заједно, изашли као победници“.

У Србији је јутрос регистровано још 14 случајева заразе корона вирусом, потврдило је Министарство здравља. Укупно 149 потврђених случајева ЦОВИД 19.



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

  1. A sta je sa emigrantima ko njih pregleda i dali oni imaju istu zabranu kao i srbi da nesme nigde dase krecu pogradovima po selima po varosima kad je policijski cas asta je sa njima dali ste im uspeli objasniti danesmeju izlaziti nocu napolje i da kradu ovce od nasih ovcara koji vec radi njih imaju velike gubitke sta ste preuzeli u vezi toga kaznili ste nase ljude znase jer tako zato cete odgovarsti pred sudom i i pred svemogucem bogom nasim stvoriteljem zapamtite to

  2. PITAM SE DALI SMO DOSTOJNI GROBOVA NASIH PREDAKA KOJI SU PROLIVALI KRV ZA SLOBODU SRBINOVU………NISMO.!!!

    SRBIJA JE SPALA NA:
    -ATEISTICKOG KOPILANA,RADIKALSKU IZDRKOTINU,USTASU-SESELJA?IZDAJNICKOG HUSKACA 90-ih…!!!
    -USTASKU SPERMUSU,POGANU LEZBEJKU..!!
    -TRIPER-KURVU RADIKALSKU.SVASTIKU USTASE SESELJA…..maja koja lize usrana jaja…VRHOVNOM.

  3. ВЕТЕРАНИ…..БРАЧО ПО ВЕРИ И ОРУЖJУ,
    ГЛАНЦАJТЕ ЧИЗМЕ ДА ИХ ОБУJЕМО JОШ JЕДНОМ ДА СЕ.НАJЕБЕМО КЕВЕ ИДАJНИЧКЕ JУГОСЛОВЕНИМА У СРБИJИ
    РА ОНДА,СПРЕМНО ДОЧЕКАМО”СИРИJУ У СРБИJИ СА.НАШОМ РУСКОМ БРАЧОМ”..,!!!!

    СМРТ ИДАJНИЦИМА СРПСКЕ.ЗЕМЛЬЕ.
    2020-а,СЛОБОДА СРБИJИ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *