Пољски заменик министра: Прекидамо са Русијом и последње везе

4

Пољска (Фото: Sputnik / Филип Климашевский)

Заменик министра за државну имовину Пољске Пјотр Ништор оптужио је Русију да спроводи кампању дезиформисања о коронавирусу против Запада. Због тога Пољска раскида са Русијом и последње везе, преноси лист „Газета Полска цођење“.

„Најбоље оружје против руских дезиформација су поуздане информације. Због тога апелујем да се не позива на ‘јавно доступе иформације’, него на конкретне доказе, зато што само они слабе стварне покушаје дезинформисања“, рекао је Ништор у итервјуу за пољски лист.

Он је истакао да је активност руских тролова на интернету у ери епидемије коронавируса несумњиво озбиљан проблем, који ни у ком случају не треба потцењивати.

„У овој ситуацији претње од коронавируса, поуздана информација је апсолутна основа за промишљене потезе не само владе, него и целог друштва. Руско дезинформисање углавном постане активно у овако тешким тренуцима, и усмерено је на продубљивање кризе и стварање хаоса“, додао је пољски политичар.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

На питање зашто Руси, који су и сами „упали у кризу“ због ниских цена нафте спроводе антипољске акције, Ништор је одговорио да се Пољска сматра лидером у Централној и Источој Европи.

„Раскидамо последње везе са Русијом, реализујући много пројеката диверсификације, који јачају нашу безбедност“, додао је он и као пример навео уговоре о испоруци течног природног гаса из САД, као и највеће војне вежбе у последњих 20 година с учешћем америчке војске – „Бранилац 2020“, које ће се одржати у Пољској у априлу.

„Такви кораци наносе озбиљан ударац по положају Русије у региону“, закључио је Ништор.

Подсетимо, Америка је због коронавируса обуставила пребацивање војника који су на тлу Европе требали да учествују у војној вежби  „Бранилац Европе 2020“, а отказала је и неке друге маневре. 

Прочитајте још:  Путин је оцртао границе „предруске“ Украјине



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

4 утиска на “Пољски заменик министра: Прекидамо са Русијом и последње везе

  1. Пољци немају мозга ко пиле. Оће ду буду већи нацисти од самихннацистичких убица и пљачкаша американаца. Толики лични интерес не постоји нити га је могуће остварити од нацистичких убица и пљачкаша из труле нацистичке америке. Па џукело пољска цео свет зна да су овај вештачки вирус убацилинацистичке убице и пљачкашиниз труле нацистичке америке и педерски енглези који тек сад дају савете како де се врши заштита да не би било очигледно ко је и шта је урадио. Па прва Кина је то објавила. Што не прекинете везе са Кином. Е џукац лајави нацистички.

  2. Prva raketa koja poleti na Rusiju sa teritorije”Papine rodine”posle prelaska”vazdusne granice”,sledi kontra udar koji ce da unisti 30% nacisticke zemlje.
    Drugi udar ide na centar odakle je stiglo naredjenje…..tako race Rujo.
    MOZDA JE LAZ,PROBAJTE DA BI SE UVERILI….KO LAZE…HAHAAAHHHAAAHHAA.!!!
    PSI LAJU VETAR NOSI.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *