Сви против свих: Америка из Италије однела пола милиона тестова у НАТО базу

1
(Фото: Claudio Furlan/LaPrese via AP)

Америчка војска однела је из Италије пола милиона тестова на коронавирус у САД, објавио је италијански лист „Ла Република“.

„Свет је у рату, сви против свих и по први пут, без икаквих савезништава“, започиње текст у италијанском дневном листу „Ла Република“ који Италијанима шокираним епидемијом коронавируса због које умиру тренутно више него било који народ на свету, којима хронично недостаје тестова на вирус, маски, рукавица, респиратора, доноси још један шок, преноси ИН4С.

Петсто хиљада Италији толико потребних тестова на коронавирус, које је произвела фабрика у Бреши, америчка је војска камионима одвезла у НАТО базу Авијано, утоварила у војни транспортни авион и одвезла у Сједињене Америчке Државе.

„Америка слави долазак товара од пола милиона тестова на КОВИД-19. Импресиван број – у нашој земљи од избијања епидемије произведено је само нешто мало више од 100.000. Али та пошиљка од пола милиона која је стигла у Америку дошла је из америчке војне базе у Авијану! Да, у Италији је постојала велика резерва дијагностичких тестова, ускладиштена тек неколико десетака километара од епицентра епидемије! Дијагностичких тестова који су нам очајнички потребни како бисмо зауставили ширење болести, но нисмо их имали“, пише новинар „Републике“ Ђанлука Ди Фео.
Слика објављена, па обрисана

Скандал је у Италији избио када је на Инстаграму објављена та информација са фотографијом унутрашњости америчког војног транспортног авиона Ц-17 напуњеног контејнерима с дијагностичким тестовима. Убрзо је та објава избрисана са Инстаграма, али „дух је пуштен из боце“.

Портпарол Пентагона тако је био, након новинарских питања из Италије, присиљен да пренесе изјаву генерала Пoла Фридрикса из америчке команде санитета.

„Више је елемената због којих смо узели тестове“, рекао је наводећи како ће тестови бити искориштени да би се тестирали људи на вирус, али није изричито рекао од куда су допремљени. Додао је и како је овај потез америчке војске „светли пример како државе могу заједнички одговорити на глобалну претњу“.

Направљени у средишту епидемије

Тих пола милиона тестова одвезених из Италије у САД произвела је компанија „Копан дијагностик“ у Бреши, граду који је у средишту епидемије.
Амерички амбасадор у Италији Луис Ајнсенберг потврдио је ову информацију за „Републику“ и додао да су одушевљени јер је „Копан дијагностик“ у стању да производи тестове за потребе своје државе, али и за извоз.

„Приватни сектор у Италији доприноси тако спасавању људских живота у свету. Честитам вам на томе“, поручио је шокираној италијанској јавности додавши како САД настављају с набавком дијагностичких тестова из Италије, сходно својим потребама.

Аутор текста пита се је ли Америка италијанској компанији напросто дала понуду „која се не може одбити“.

Додаје и како је Бела кућа покушала откупити, ексклузивно за САД, вакцину против коронавируса коју још тестира немачка лабораторија „CureVac“.

„Свашта се догађа под Сунцем“

Из компаније „Копан дијагностик“ стигло је штуро саопштење.

„Свашта се догађа под Сунцем. Ми нисмо били дужни да о овоме известимо италијанске власти, ми производимо производе које продајемо на слободном тржишту“, навели су из те компаније и додали како „могу да произведу довољно тестова за Италију“.

„Транспорт из војне базе Авијано војним авионом ишао је јер америчка приватна компанија којој смо продали тестове није успела да организује комерцијални лет карго авионом, па су им у сусрет изашли из америчке војске“, навели су из италијанске компаније.1 Коментар

  1. То је тај ваш крволочни савез нато нацистичких у ица којима командују нацистичке убице и пљачкаши изнтруле нацистичке америке. Свака држава чланица нато пљачкашког савеза али и СРБИЈА је донела закон о имунитету за тај крвничко пљачкашки савез да могу да отимају, убијају, пљачкају силују а никоме не одговарају. ЕВО ДОКАЗА.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.