Кинески експерт поручио Европљанима: Пандемија може потрајати и две године

1

(Фото: АП)

Шеф кинеске групе клиничких експерата за Ковид-19 Чан Венхун поручио је европским земљама да могу заборавити на то да ће се пандемија завршити у скоријој будућности, и да се уместо тога припреме за битку која би могла трајати до две године, преноси „Саут Чајна морнинг пост“.

„Потпуно је нормално ако се вирус поново буде појављивао и нестајао, и ако све то буде трајало годину-две. Заборавите на то да ће се пандемија у Европи завршити у скоријој будућости“, поручио је кинески стручњак.

Према његовом мишљењу, власти европских земаља могле би брзо зауставити ширење вируса само „екстремно радикалним“ мерама.



На пример, потпуним обустављањем било какве активности у земљама и потпуним затварањем граница. Међутим, како је истакао, Немачка као и друге европске земље, неће пристати на то.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Ако би цео свет могао стати на четире седмице, ми би успели зауставити пандемију“, истакао је стручњак.

Према последњим подацима са сајта „Ворлдометер“, од коронавируса је у свету оболело 339.181 људи, умрло је 14.703, док је излечено 99.014 пацијената.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Кинески експерт поручио Европљанима: Пандемија може потрајати и две године

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *