Помпео оптужује Иран: Криви сте за коронавирус у најмање пет земаља

2

Помпео (Фото: AP Photo / Mary Altaffer)

Амерички државни секретар Мајк Помпео оптужио је Иран да је крив за ширење коронавируса у најмање пет земаља.

„Први забележени случајеви Ковида-19 у најмање пет земаља били су директан резултат тога што је ирански режим занемарио здравље свих људи“, написао је Помпео на Твитеру.

Према његовим речима, иранска авио-компанија „Махан ер“ у фебруару је извршила најмање 55 летова између Ирана и Кине, ширећи „вухански вирус“.

Ирански режим лаже о броју заражених

Помпео је истовремено одговорио на оптужбе врховног лидера Ирана Алија Хамнеија, који је рекао да су САД одговорне за коронавирус.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




„Измишљотине Алија Хамнеија да су САД одговорне за вухански вирус излажу Иранце, Американце и остатак света ризику“, оценио је Помпео.

Он је додао да је руководство Ирана „игнорисало упозорења својих стручњака из области здравства и најмање девет дана су негирали први смртни случај изазван вуханским вирусом“.

„Режим наставља да лаже ирански народ и свет о броју заражених и смртних случајева“, сматра амерички државни секретар.




Према његовим речима, „ирански чиновници украли су више од милијарду евра, које су биле предвиђене за медицинске производе, и настављају да крију маске, рукавице и опрему како би их продали на црном тржишту“.

Помпео је раније оптужио Кину, Русију и Иран да шире дезинфомације о коронавирусу, с циљем дискредитације потеза америчких власти у борби против ове болести.

Прочитајте још:  Школа тера децу без маски да носе жуте значке

Подсећамо, у Ирану је више од 21,600 људи заражено коронавирусом, од чега је 1685 преминуло. У овој земљи је највећа смртност од новог вируса.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Помпео оптужује Иран: Криви сте за коронавирус у најмање пет земаља

  1. MOZETE DA POPUSITE IRANU ALI POD USLOVOM DA IMATE ZDRAVE ZUBE I OPRANA POGANA PSECA USTA.
    Naoruzao Rujo Iran.Ostalo vam da lajete kao kera oko vrata zatvorene kasapnice….!!!

  2. Ајде нацистички крмку не будали па у те твоје лажи више ни мало детеу трулој нацистичкоиј америци не верује. Избацили стевирус у Кину е кад вам јестиго директно на вратакривца тражиш час у Кини час у Русији час у Ирану и тако редом. Па нико више није будала да не види те ваше белосветске крађе, убиства, пљачке, отимања, потцењивања али томе је дошо крај али си дебели крмак па неможеш да се окрњнеш око себе и то видиш.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *