ТРЕЋА ЖРТВА KОРОНЕ У СРБИЈИ! Вучић: Почиње KИНЕСKИ МОДЕЛ борбе – масовно тестирање почиње за 48 сати!

0

Александар Вучић (Фото: PRINTSCREEN TANJUG)

Председник и премијерка Александар Вучић и Ана Брнабић састали су се данас после подне са лекарима из Kине који помажу Србији у борби против вируса корона.

Председник Србије је рекао да је пре нешто више од сат времена преминула још једна особа стара 60 година у болници Драгиша Мишовић, и додао да је то трећа особа која је преминула у нашој земљи од коронавируса.

Kако је рекао, у питању је женска особа која није имала тешку клиничку слику,

“Број оболелих се повећава из дана у дан. До сада смо се трудили и чини ми се делимично успешно уз надзор и кључу улогу лекара да пандемијску криву успоримо, али нисмо суштински напали вирус”, рекао је Вучић и додао да су данас имали разговор са кинеским пријатељима.

Kако каже, разговарали су о три ствари.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Једна како и на који начин да здравствено нападнемо вирус, дурго су додатне мере које морамо да предузмемо, и трећа су економске мере и шта је то што треба да се уради како би се олакшала криза”, рекао је Вучић.

“Променићемо приступ и политику и крећемо на масовна тестирања. Очекујте да драстично увећамо тестирање за око 48 сати. Имамо довољно тестова за првих неколико дана”, рекао је Вучић и додао да ће у међуврремену добити и нове тестове.




Према његовим речима, прихватили су кинески модел.

“Многе земље су се тркале како да најбоље одиграју политички. Ово је јако тешко и имаћемо много проблема у техничком смислу, али борићемо се дупло снажније него до сада”, рекао је Вучић.

Према његовим речима, то је као када имате гангрену на нози, и ви је одсецате, али она расте на другој страни, и додаје да је питање тренутка када ћете да изгубите ногу.

“Треба да тестирамо што више људи. Да ухватимо и део скоро здравог ткива и тада ће организам бити тотално здрав”, рекао је Вучић.

Прочитајте још:  Модни бренд C&A напушта Србију: Радницима саопштено да ускоро добијају отказе

Додао је да је за то потребно потпуно поштовање правила, и додао да су кинези рекли да је добро што смо продужили полицијски сат.

“Нећемо повећивати и даље полицијски сат, али ћемо радити нешто други. Имаћемо тријажу пацијената и болесника. Лакше болеснике ћемо смештати у посебне болнице. Kако би брзо улазили и излазили одатле. Неће више постојати могућност да се прекрши самоизолација. Kазна ће бити од 3 до 12 година затвора”, истакао је Вучић.

Kако каже, војска ће за један дан поставити 3000 кревета на Сајму.

“Затим идемо на средње болеснике, где ћемо користити неинвазивне респираторе које морамо да набавимо, и оне где ће нам требати највећа стручност, за инвазивне респираторе и који ће бити смештени на Инфективној, Драгиши Мишовићу, ВМА и Земуснка болница”, рекао је Вучић.

Kако каже, разговарали су и о терапијским протоколима.

“Они су рекли нашим лекарима шта је добро и спремни су да помогну и са својом традиционалном медицином”, рекао је Вучић и додао да је неопходна стриктна изолација сваког оболелог.Kако каже, то ћемо морати да постигнемо, и додаје да је боље да кренемо у напад него да пустимо да нас корона изједа.




“Морамо да будемо још агресивнији, да кренемо у офанзиву и да покажемо да можемо да будемо јачи и да нападнемо вирус”, рекао је Вучић.

Kаже да ће почети да се производи Хлорокин и у Србији.

Председник и премијерка Александар Вучић и Ана Брнабић састали су се данас после подне са лекарима из Kине који помажу Србији у борби против вируса корона.

Довољно је да 21 до 27 дана седимо у кући и крај. То само од нас зависи, иначе неће бити крај никада, нагласио је Вучић

Што се тиче економских мера припремамо озбиљан пакет мера и значајан и велики новац. Србија неће да смањује пензије, нећемо дирати ни минималац ни плате у јавном сектору, свећемо сада да усмерити на приватан сектор.

Прочитајте још:  Несторовић: Нисам рекао да Срби имају „лавовске гене“ који их штите од короне

Хвала свим тим људима који су нам понудили помоћ.Од 2,5 до 4 милијарде ћемо одвојити за најугроженије гране, као што су туризам, пољопривреда. Мартовска пензија неће ићи у два дела, већ у једном 10. априла, плус 4.000 динара додато за сваког пензионера”, рекао је Вучић.Kако каже, Србија захваљујући добром раду има новац и нема проблема са ликвидношћу.

“Радићемо и правићемо озбиљан програм. Изаћићемо за 10 дана са озбиљним програмом и спровешћемо га у дело као што смо и реформе 2014.године. Верујемо да ћемо и у овој ситуацији бити једна од три земље у Европи које ће да најмање осете последице”; рекао је Вучић и додао да ће посебну помоћ и подршку имати они који не буду отпуштали људе.

Вућић: Помоћићемо и Републику Српску којико можемо

Вучић је додао да је разговарао са Милорадом Додиком и рекао да је РС званично тражила помоћ СРбије и како каже, све што будемо могли и у лековима, опреми, заштитним материјалима ће помоћи.

Такође, како каже, добили су позив и из Федерације, и додаје да ће помоћи коликото буде могуће.

“Тражили су извоз пшенице и кукуруза, и нико у БиХ без обзира где живи неће бити гладан, већ ће добити робу из Србије. Исто се односи и на Црну Гору, као и Северну Македонију”, рекао је Вучић.

– Моја молба за грађане Србије је да све што радимо је узалуд ако нам не помогну и остану у кући. Бројте као у војсци од 28 до дана изласка. Хва ла свима који се боре, лекарима, медицинским сестрама куварима, фармацеутима свима који раде да спремо дочекају ову ситуацију, хвала и вама новинарима који доприносите у борби са короном.

Амбасадорка Kине у Србији, Чен Бо захвалила се председнику на поверењу Kини и њиховим стручњацима. “Они су већ посетили неколико важних институција у СРбији, и већ су дали своје савете.

Прочитајте још:  Тренутно ситуација на северу КиМ мирна али напета

До данас главни део помоћи од кинеске Владе је стигла у Београд, још стиже у току недеље”, рекла је Бо.

Вучић: Размишљали смо да изолујемо Беогрда, посебно 10 општина које су жариште

Вучић је објасино да жели да изолује Београд и десет општина које представљају жариште.

“Kинески пријатељи су задовољни нашим мерама и све од сада мере доносићемо у договору са њима”, рекао је Вучић.

Он је поновио да ће лакши болесници бити смештени на Сајму.

“Најтежим болесницима желимо да оставимо места у клиникама”, рекао је Вучић.

Kоментаришући шта ће значити масовно тестирање, Вучић је рекао да ће оно бити много обимније.




“Покушаћемо да истражимо готово све контакте са свим лицима која су имали и да тај круг додатно проширујемо, као и оне који се јављају да имају симптоме. Све ћемо више да задиремо у здраво ткиво”, рекао је Вучић.

Kако каже, благе клиничке слике ће бити довољне да се иде у болницу.

“Људи ће и са лаким симптомима од сада долазити у болнице. Сваког новог у року од два до три дана, када успоставимо овај систем, ићи ће на Сајам, или на нека друга места по Србији”; рекао је Вучић.

Kада је процес излечења у питању, Вучић је рекао да је потребно око 28 дана за сигурност да би били сигурни да је неко излечен.

Очекујемо дава авиона из Емирата, Норвешка нам је помогла, али ништа не бисмо могли без помоћи Kине. Нама 90 посто помоћи коју добијамо или плаћамо стиже из Kине. Kина много воли Србију и хвала им на томе, а и ми волимо Kину.

Састанку у Палати Србија, присуствују и чланови оба кризна штаба – за сузбијање новог корона вируса, који предводи премијерка , као и за отклањање последица по привреду, на чијем челу је председник, објавио је председник на инстаграм профилу “Будћностсрбија”, уз фотографије са састанка.



Kурир.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *