Ватрена стихија три фамилије завила у црно: Ања остала без породице, комшије обећавају помоћ

0

НЕЗАПАМЋЕНА трагедија, која се догодила у суботу ујутру, када је у стравичном пожару у солитеру у Булевару Милутина Миланковића 110 у Новом Београду погинуло шесторо људи, завила је у црно чак три породице. Страдао је брачни пар од по 40 година, човек у колицима са осмог спрата, одакле је и кренула ватра, као и троје чланова породице С.
У пожару, који је захватио и девети спрат страдало је троје чланова једне породице, отац, мајка и син (26). Трагичну судбину избегла је њихова ћерка и сестра Ања. Она је, како сазнајемо, те кобне ноћи била у кући свог дечка.

Како су, за “Новости”, испричале комшије са осмог спрата, Ању су о несрећи телефоном одмах обавестиле комшије. Била је очајна, није могла да верује у оно што је чула. Убрзо је стигла.

– Ања је око пет сати ујутру већ била са нама доле, испред зграде. Вероватно се раније склонила код момка на неко време због читаве ситуације са вирусом корона, знате, да се мало изолује од својих – причају за “Новости” комшије са осмог спрата.



– Нажалост, њеној породици није било спаса. Знамо да су успели да изађу из стана, али су се, заиста не знамо због чега, ипак, вратили унутра и, највероватније, угушили од огромног дима. Претпостављамо да је Александар остао унутра, па су се због њега вратили, да покушају да му спасу живот. Нажалост, нису успели и погинули су заједно са њим…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У популарној “телевизорки” на Новом Београду од суботе влада мук. Станари су и даље у агонији и не могу да поверују шта се догодило. Комшија са којима су се сваког дана виђали, причали и дружили се више нема. Сада се највише труде да Ањи помогну колико год могу. Стан њене породице на деветом спрату је у потпуности уништен. Сада је пред њом права битка како да преброди читаву ситуацију. Комшије су ту за њу. Спремају јој кесе са храном, пружају подршку и утеху, јер она сада нема никог. Покушавају да јој отворе и рачун у једној банци.

Прочитајте још:  Велики пожар у Манастиру Свете Тројице: Пламен захватио конак светиње



– Ова породица је са југа Србије. Ањин отац је пореклом из Лесковца, били су то дивни и фини људи. Колико знамо, она у Београду нема никог од шире породице, сви су, вероватно, тамо. Трудићемо се максимално да будемо ту за њу. Задесила нас је велика трагедија, заиста и даље не можемо да поверујемо шта се догодило. Она је сада, највероватније, код момка. Од њиховог стана ништа није остало. Пожар је уништио све – тужно причају комшије.

Више од осам станова у потпуности је угљенисано, док су околни претрпели велику материјалну штету и у њима се не може боравити. Домови су и даље поплављени од воде којом су ватрогасне екипе неколико сати упорно гасиле ватрену стихију. Поједине породице су у понедељак добиле струју, док су остале и даље без електричне енергије. Како су нам испричали, морали су да напусте своје домове и нађу алтернативни смештај док не доведу домове у ред.

ПОКРЕНУТА ИСТРАГА

ПО налогу надлежног тужилаштва, урађен је увиђај и покренута је истрага како би се утврдио прави узрок пожара. Надлежни ће, у том правцу, урадити сва потребна вештачења, а знаће се и колика материјална штета је почињена. Ако се дође до сазнања да је реч о људском немару, против осумњиченог ће бити покренут кривични поступак.



А. Војиновић / новости

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *