“После пандемије свет чекају велики социјални нереди”

1

Шта свет, али и Србију , очекује након што прође пандемија коронавируса разговарали смо у још једној ванредној емисији Хелмкаста. Економска криза на глобалном нивоу се већ увелико осећа, људи масовно остају без посла, фирме се затварају, једном речју читав свет је стао.

За разлику од Србије и појединих земаља где је уведено ванредно стање, у Швајцарској се живот за сада одвија сасвим нормално, о томе и о животу који нас чека после говорио је гост Хелмкаста економски аналитичар за међународне односе Зоран Виторовић из Швајцарске.

Он је навео да у Швајцарској нема присилне изолације, да се све одвија на препорукама швајцарске владе и да људи углавном живе нормално, без страха и панике. Послови се настављају, фирме функционишу и поред тога што је у Швајцарској у овом тренутку преко осам хиљада заражених и око 60 случајева преминулих грађана.

Виторовић даље говори о мерама помоћи које је швајцарска влада већ спровела а које подразумевају финансијску помоћ привреди, уметницима, пензионерима.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође он сумња да је коронавирус део биолошког рата будући да је економска криза захватила цео свет, али наводи да уколико и јесте таква ситуација би највише одговарала Кини којој се оставља простор за даље ширење своје економије.

“Значи овај вирус сада је показао да нема недодирљивих. За овакво стање рецесија је блага реч, многи већ говоре и о појави тешких облика економске депресије”, наводи Виторовић и додаје да се након свега сасвим извесно очекују велики социјални нереди широм света:

“Мора да дође до великих социјалних нереда јер су државе задужене биле тако и пре овог вируса. Државе ће морати да се задужују, али од кога, када и они тамо немају новца. Тако да ја очекујем уплив великог кинеског и индијског капитала у Европу. Све у свему очекујмо да ће ути прслуци бити у свим европским државама, ако не буде и горе.”

Прочитајте још:  Данас је Алимпијевдан – празник сточара, ко му се моли за здравље у наредној години

Шта још можемо да очекујемо конкретно у Србији након свега погледајте у емисији:

Емисију водили уредник Правде Игор Маринковић и уредник Васељенске Весна Веизовић уз техничку подршку Николе Шијана.

Васељенска



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на ““После пандемије свет чекају велики социјални нереди”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *