Трамп замолио Ријад да не снижава цену нафте до опасног нивоа

1

Доналд Трамп (фото: AP Photo / Alex Brandon)

Амерички председник Доналд Трамп подржао је планове Саудијске Арабије о потискивању Русије са нафтних тржиша уз помоћ повећања производње, пише „Политико“, позивајући се на неименоване изворе.

Према речима бившег високог чиновника америчке администрације, Трамп је одобрио планове Ријада, али је позвао да се не дозволи већи пад цена нафте како би заштитио произвођаче горива у САД.

Међутим, како наводи саговорник „Политика“, пад цена за две недеље након разговора Трампа са Салманом био је тако велики да је изненадио Белу кућу.

„Нико није мислио да ће она (нафта) пасти толико“, приметио је извор.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Шеф Беле куће је свој став по овом питању саопштио током разговора са наследним принцем Мухамедом бин Салманом 9. марта.

Раније је „Волстрит џурнал“ писао да чиновници америчког Министарства енергетике покушавају да убеде администрацију председника САД Доналда Трампа да са Саудијском Арабијом формира алијансу како би се решило питање ниских цена нафте.

Сам Трамп је прошле недеље изјавио да се Русија и Саудијска Арабија боре за тржиште и да је то оборило цену нафте на најнижи ново последњих деценија.

По његовим речима, САД ће се умешати у ситуацију када то буде било потребно.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Трамп замолио Ријад да не снижава цену нафте до опасног нивоа

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *