ЕУ је потпуно подбацила у време епидемије

1
Марина Ле Пен (Фото: Принтскрипт)

Лидерка десничарске странке Национално окупљање и кандидат на прошлим председничким изборима у Француској Марин Ле Пен изјавила је да је Европска унија током пандемије новог корона вируса потпуно подбацила.

Она је за француски Раша тудеј рекла да ЕУ не само да није показала солидарност и способност да предвиди ствари и буде фактор који ће дати корисне политичке смернице, већ је доносила одлуке које су, према њеној оцени биле смртоносне.

„Прва ствар која је била је да не ограничавају кретање људи. То је тешка грешка. Требало је прво да ограничи проток људи, биљних и животињских производа да би ограничила ширење вируса. Пропустили су да увиде да је од животне важности да се затворе границе и онемогући ширење епидемије”, рекла је Ле Пен.Према њеним речима, показало се да солидарност и узајамна помоћ постоје унутар одређене заједнице у оквиру државе, укључујући и традиционална пријатељства између неких европских народа.

Говорећи о потезима француске владе, Ле Пен је рекла да је влада приликом увођења ванредних мера влада показала „стратешко опредељење да лаже грађане Француске и прибегне прво психолошкој припреми становништва да би тек потом саопштила своје праве намере и одлуке”, пренео је Танјуг.

„Моје је мишљење да се Французима треба обраћати као пунолетном народу који је одговоран и да им треба рећи истину јер само у истини и транспарентности се гради поверење”, закључила је Ле Пен.1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.