Тачно подударање! Сценарио саботаже и напада коронавируса је био познат на интернету још пре десет година

0

Чинило се да је немогуће пронаћи одговор на питање ко је створио и пустио на слободу коронавирус. Међутим, они који трагају за одговором често не виде оно што се налази на највидљивијем месту – на интернету. Ово је документ од пре десет година: Scenarios for the Future of Technology and International Development. The Rockefeller Foundation, Global Business Network. May 2010. („Сценарио за будуће технологије и међународни развој”) – пише професор економије, доктор економских наука Валентин Катасонов на сајту ФСК. 

Колико је мени познато, овај материјал је први ископао (открио или пронашао) познати антиглобалиста, амерички економиста и политиколог, доктор наука са Универзитета Принстон Вилијам Енгдал. Он је 10. марта објавио чланак Lock Step, This Is No Futuristic Scenario: Panic and the Post-Pandemic Future? (Lock Step, Oво није футуристички сценарио: Паника и постпандемијска будућност?)

Енгдал даје сензационално откриће: још пре десет година (!) припремљен је сценарио „пандемијске панике” који се сад дешава пред нашим очима. 

Документ је састављен од стране две организације – Рокфелорове фондације и Међунардне пословне мреже. Већи део пројеката прве организије је на овај или онај начин усмерен на решавање проблема као што су оптимизација пореза Рокфелеровог клана (добровољни фондови су ослобођени плаћања пореза), контроле рађања, смањења светског становништа, деиндустријализације (под заставом преласка у “постиндустријско друштво), итд. Те задатке одредио је Римски клуб, створен 1968. године од стране Давида Рокфелера да великим богаташима  испуни циљ – да постану господари света (идеја светске владе).

Што се тиче Међународне пословне мреже, њу је основао Питер Шварц (Peter Schwartz), који се сматра за једног од најпоштованијих америчких футуролога. Шварц је у сарадњи са Пентагоном за америчку војску припремио извештај о глобалним климатским променама 2004. године. Pentagon Climate Change Report

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Укратко ћу представити главне идеје у документу на који је Вилијам Енгдал скренуо пажњу. Ту су представљана четири сценарија за развој света после међународне финансијске и економске кризе 2007-2009. године. Први сценарио се углавном уклапа са оним што данас видимо. Овај сценарио се у извештају назива Lock Step. Преостала три сценарија у овом случају не заслужују пажњу. 

 

Ево извода из извештаја: “У 2012. година избила је највећа пандемија на коју је свет много година чекао. За разлику од вируса Х1Н1 (пандемија свињског грипа, која се појавила 2009. године), овај нови сој грипа, који се појавио прво код дивљих гусака, био је изузетно опасан. Чак су и неке земље које су се припремиле за такву пандемије биле погођене болешћу, а на глобaлном плану је вирусом било заражено око 20% становништва. Осам милиона људи је умрло у првих седам месеци након појаве соја грпа. Већина мртвих су били млади људи…”

Прочитајте још:  Суд у Баварској оборио правило по ком у продавнице могу само вакцинисани и излечени од короне

Најпре о неусклађеностима. Прво, пандемија је почела осам година касније. Друго, у питању нису дивље гуске већ слепи мишеви. Треће, КОВИД-19 не убија првенствено младе и здраве, већ старије и оне лошијег здравља. 

Након објављивања извештаја 2010. године он је вероватно финализиран. Очигледно је решено да млади и здрави могу и даље да буду корисни као јефтина и високопродуктивна радна снага. Требало је пре свега ослободити се „баласта” – слабих, болесних, старих… Ово је данашња верзија малтузијанске закулисне политике која по сваку цену жели да „оптимизује” светску популацију на 1 милијарду. 

Што се тиче квантитавних показатеља садржаних у извештају (проценат заражених и апсолутни број смртих случајева), преостаје нам да сачекамо крај јула (ако рачунамо пандемију од почетка године). Узгред, Доналд Трамп тврди (и то врло самоуверено): пандемија ће се завршити у јулу и август. Након седам месеци „бројаћемо кокоши” (руски сленг-најприближније бројаће мртве жртве). Неки стручњаци СЗО су сугерисали да Ковид – 19 може утицати на две трећине светске популације. Немачка канцеларка Англела Меркел је рекла да ће 70% немачке популације бити заражено коронавирусом. Мислим да ови подаци долазе из исте тајне графике спровођења операције. 

У извештају се говори о утицају вируса на све аспекте друштвеног живота. Посебно о екононији: „Пандемија је такође имала посебно погубан ефекат на екомомију: зауставило се међунардно кретање људи и робе, што је ослабило индустрије као што су туризам и уништило глобалне ланце снабдевања. Уместо уобичајено бучних продавница и пословних зграда, оне су месецима зврљале празне без радника и купаца.” 

 

У тексту се даље говори да ће се из испаваног стања владе пробудити и почети да се активно боре са пандемијом. Учиниће то оштро, кршиће уобичајена схватања о демократији и људским правима: „Током пандемије, национални лидери широм света су појачали овлашћења и донели најстрожа правила и ограничења – од обавезног ношења маски на лицу до провере телесне температуре на улазима у јавна места, као што су железничке станице и супермаркети. Чак и након престанка пандемије, ова ауторитарна контрола и надзор активности грађани су опстали, негде су се чак и интензивирали. Не би ли се заштитили од ширења глобалних проблема – од пандемија и међунардног тероризма до еколошке кризе и растућег сиромаштва – лидери широм света су почели да оштрије владају.”

Прочитајте још:  „Вакцине нису помогле“: смртни случајеви у Сједињеним Државама од КОВИД-19 оборили су рекорде пре вакцинације 2020.

У овом опису, састављеном пре десет година, ми најпре видимо оно што се данас дешава у готово свим земљама и то без изузетка: успостављање тоталитарне контроле, негде праћено увођењем ванредног стања (као у САД), а негде и без те формалности. Друго, иако нам се чини да ће пандемија бити завршена за неколико месеци, стање ће остати исто. Из документа се види да повратка у пређашњи живот неће бити. 

У будућности ће бити објављено да свет улази у период страшњих претњи (климатске промене, међународни тероризам, вирусне пандемије, загађење животне средине…) тако да морамо заборавити на демократију, слободу и људска права, чему смо учени деценијама, и да можемо заборавити пређашњи животни стандард. Сигурност захтева жртву. 

У извештају фондације Рокфелер и Међународне пословне мреже наглашено је да ће Кина бити испред свих у борби против пандемије: “Оперативни налози и обавезни карантин за све грађане одређен од стране кинеске владе, као и моментално и скоро херметичко затварање свих граница спасили су милионе живота, заустављајући ширење вируса много раније од других земаља, па је опоравак од пандемије био много бржи.“

 

Потпуна коинциденција са оним што видимо данас!

Кина је већ објавила да је зауставила ширење пандемија, да се карантини полако уклањају и да ће средином године економски живот у земљи био потпуно опорављен. УН, СЗО и друге међународне организације топло препоручују другим владама да проуче кинеско искуство, наговештавајући да је најбитнија ствар у овом случају строга дисциплина, чврст ауторитет и велика одговорност свих. Јасно је наговештено да је „кинески мравињак”, који предводи Комунистичка партије Кине најприхватљивији модел за суочавање са глобалним изазовима. Већ данас је појам „идеалног модела” државе, какав видимо у роману Џорџа Орвела “1984” пожељан. Олдос Хаксли је такво друштво назвао „врли нови свет”. 

У „врлом новом свету” ће се морати заборавити не само на демократију и на људска права, већ и на поприлично познату идеју о „тржишној економији”. Успоставиће се се жестоки надзор не само над људима, већ и над предузећима: „У развијенијим земљама је овај појачани надзор имао различите форме: нпр: биометријски идентификатор за све грађане и строжа регулација кључних индустрија, чија се стабилност сматрала кључним за националне интересе. У многим развијеним земљама присилна сарадња и пристанак на нови сет правила и споразума полако је, али сигурно враћала ред, а што је још важније – економски раст.”

Прочитајте још:  Прве јединице Оружаних снага Русије стигле у Белорусију на војне вежбе

Аутори извештаја, о ком говорим, сматрају да власти неће имати већих проблема: „У почетку је концепт контролисаног света био широко прихваћен и одобрен. Грађани су својевољно предавали део својег суверенита (аутономије) – и свој приватни живот – патерналистичким држава у замену за већу сигурност и стабилост.” Не искључујем да таква увереност аутора долази из искуства САД у борби против са “међународним тероризмом”. Након 11. септембра у Америци је донет Patriot Act који је Американце лишио многих права и слобода, а грађани су то прихватили са „разумевањем” према овим мерама. 

Међутим, проћи ће неко време и грађани ће се уморити од контроле Великог брата. Људи ће поново захтевати своја права, слободе и благостање. Аутори извештаја упозоравају да ће прелазак на нови друштвени модел изазвати велико оптерећење и за више и за ниже класе. Наговештај тога се налази у самом називу сценарија – LOCK STEP (можемо га превести и као “закључани корак”). Кретање ка новом моделу, наводи се у извештају, означава: „пооштрену државну контролу од врха до дна и ауторитарно руководство, с ограниченим изнемена и растућим отпором грађана”. 

 

У закључку скрећем пажњу да то се извештај и сценарио  LOCK STEP појавио када се прашина финансијске и економске кризе 2007-2009 још увек није слегла. Власници новца су схватили да светски капитилизам не може преживети овакве нове кризе. Стога је требало кренути у принудно реструктурирање света на основу постакапиталистичког модела. Иако је овај сценарио тежак и ризичан, он штеди (или потпомаже) власнике новца у преласку на нови робовласнички систем. 

Припреме за почетак такве транзиције су продужене, али су се на крају прошле године појавили знаци да би нова светска финансија и економска криза могла избити у скорије време. Није било повратка. У првим данима у 2020. години започета је операција  LOCK STEP (она је COVID-19).

https://bb.lv/statja/lifenews/2020/03/21/professor-scenariy-ataki-koronavirusa-byl-vylozhen-v-internet-10-let-nazad

 

Превод: Владимир Петровић

Приредио: Милан Старчевић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *