Одлука о затварању три града у наредна 24 часа

0

(Фото: Tanjug/Alessandro Pone/LaPresse via AP)

Лекари у Србији су рекли да још не треба затварати три града Београд, Ниш и Ваљево, који су највеће жариште корона вируса, а да ће та мера бити сагледана у наредна 24 сата, каже саветница председника Србије за медије Сузана Васиљевић.

Сматра да ће нове мере ако не данас, бити саопштене сутра, али да јој нису познати детаљи.

Она је у укључењу за ТВ Прва рекла да је председник Александар Вучић јуче на састанку оба кризна штаба којем је присуствовала и председница Владе Ана Брнабић, питао српске лекаре да ли је потребно да дође до затварања ова три града.

“Рекли су ”још увек не, видећемо у следећа 24 сата”. Мислим да ће, ако не данас, онда у току сутрашњег дана нове мере бити саопштене. Да ли ће оне оне подразумевати потпуно затварање ова три града или делова града, не знам, јер се ситауција мења буквално из сата у сат”, рекла је Васиљевић.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Навела је да би евентуално такве мере подразумевале да не постоји путни транспорт цивила између тих градова, да не може да се изађе нити уђе у те градове.

То су, додаје, мере које су биле и у Кини.

“То је нешто што је једина сигурна варијанта да се зараза неће ширити по целој земљи”, каже Васиљевић.

Претпоставља да би, додаје, у случају таквих мера за три града био омогућен нормалан транспорт прехрамбених производа и медицинске.

Упитана шта би било са радницима из тих градова који раде у другим местима и да ли би они имали неке посебне дозволе за кретање, Васиљевић каже да јој детаљи нису познати.

Прочитајте још:  Потпуно расуло у СНС у Kраљеву: Директор ЕДБ одбио да уцењује раднике, пољопривредници неће да угосте Вучића

“Не знам. Сазнаћемо правовремено. Не брините се, неће бити проглашене нове мере па увдене за сат времена. Људи ће имати времена да се организују”, каже Ваиљевић.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *