Синдикат Запослених Полиције: Све наше грађане вратити у Србију

0
МУП (фото: Фејсбук)

Синдикат Запослених Полиције захтевао је данас од надлежних да хитно реагујете и све наше држављане који су ван Србије хитно вратите у Србију.

Kако наводе, само у току јучерашњег дана синдикату се обратило више од 50 наших држављана из Словачке, Мађарске, Немачке и Словеније за помоћ да се врате у Републику Србију.

Наводе да је већина њих добила отказ, да немају сталну радну дозволу , да им се отказују смештаји, да завршавају на улици или ће завршити.„Поздрављамо одлуку и вашу активност да се врате туристи са далеких дестинација где сте послали авионе, али треба да схватите да је већина наших држављана отишла у многе европске земље како би нашла посао и да 90 одсто њихове зараде заврши у Србији. Такође, наводимо да је већина европских земаља позвала све своје грађане који желе да се врате у своју земљу и организовала њихов повратак у земљу без обзира што је епидемија вируса. Синдикат Запослених Полиције нити је влада РС, нити министарство спољних послова да може да врати наше држављане у Србију, то морате урадити ви јер сте ви одговорни за све држављане Србије без обзира да ли живе у Србији или су на привременом раду ван Србије“, наводе у саопштењу, које су упутили и премијерки и министру унутрашњих послова.

Из Синдиката такође, срећу пажњу министру спољних послова Ивици Дачићу на „скандалозно понашање појединих представника његовог министарства који раде у амбасадама широм земаља“ да уместо максималне помоћи нашим држављанима исти предузимају минималне активности а у многим случајевима наши држављани не могу добити никакав одговор од представника амбасада.

Синдикат је такође и најоштрије осудио јучерашње хапшење екипе KТВ телевизије.Данас

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.