Синдикат Запослених Полиције: Све наше грађане вратити у Србију

0
МУП, школама

МУП (фото: Фејсбук)

Синдикат Запослених Полиције захтевао је данас од надлежних да хитно реагујете и све наше држављане који су ван Србије хитно вратите у Србију.

Kако наводе, само у току јучерашњег дана синдикату се обратило више од 50 наших држављана из Словачке, Мађарске, Немачке и Словеније за помоћ да се врате у Републику Србију.

Наводе да је већина њих добила отказ, да немају сталну радну дозволу , да им се отказују смештаји, да завршавају на улици или ће завршити.



„Поздрављамо одлуку и вашу активност да се врате туристи са далеких дестинација где сте послали авионе, али треба да схватите да је већина наших држављана отишла у многе европске земље како би нашла посао и да 90 одсто њихове зараде заврши у Србији. Такође, наводимо да је већина европских земаља позвала све своје грађане који желе да се врате у своју земљу и организовала њихов повратак у земљу без обзира што је епидемија вируса. Синдикат Запослених Полиције нити је влада РС, нити министарство спољних послова да може да врати наше држављане у Србију, то морате урадити ви јер сте ви одговорни за све држављане Србије без обзира да ли живе у Србији или су на привременом раду ван Србије“, наводе у саопштењу, које су упутили и премијерки и министру унутрашњих послова.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Из Синдиката такође, срећу пажњу министру спољних послова Ивици Дачићу на „скандалозно понашање појединих представника његовог министарства који раде у амбасадама широм земаља“ да уместо максималне помоћи нашим држављанима исти предузимају минималне активности а у многим случајевима наши држављани не могу добити никакав одговор од представника амбасада.

Прочитајте још:  Укидање ванредног стања следеће недеље

Синдикат је такође и најоштрије осудио јучерашње хапшење екипе KТВ телевизије.



Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *