У Италији нема више песме са балкона, страхује се и од глади

0

(Фото ЕПА/CIRO FUSCO)

Рекордан број умрлих од коронавируса у Италији: до јуче је 9.950 особа подлегло зарази, број преминулих лекара се попео на 51, а пет седмица након почетка епидемије у Италији је регистровано укупно 86.498 заразених, па је по броју позитивних на коронавирус Италија премашила укупан број оболелих у Кини.

Стручњаци који прате ширење епидемије коронавируса у Италији тврде да постоје чврсти докази да је број заражених десет пута већи од броја који се званично саопштава на дневним конференцијама за медије, и да он достиже цифру од око 600 хиљада, преноси Танјуг.

Нико не крије податке, већ Цивилна заштита располазе и саопштава бројеве само на основу броја оних који су тестирани на вирус.

Месец и по дана од почетка епидемије и рестриктивних мера, генерално расположење грађана у Италији се мења. Медији упозоравају на опрез, грађани су престали да певају са балкона и у 18 часова више нико не излази како би песмом растеривао страх.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Медији објављују анкете са људима у супермеркатима, а порука је да се „страх претворио у љутњу”.

У супермаркетима има довољно хране, али многи људи, који су се већ раније борили да саставе крај с крајем, немају новца да то плате. Такође, грађани јављају да су поједини велики дистрибутори хране повећали цене.

– Гладни смо, све чешће се чује од људи који су остали без посла и без пара,.Неко од њих плаче, неко шапуће, а они бесни покушавају да узму храну у супермаркетима а да не плате.




„Нисам ја крив што сам закључан у кући, што сам остао без посла. Ако Италијани више немају новца за прехрану своје деце, напашће супермаркете како би добили храну. Они ће направити револуцију, поручује један љутити грађанин у видеу који се врло брзо проширио друштвеним мрежама.

Прочитајте још:  Која је то италијанска фирма која раднице у Србији назива изметом

Супермаркет у Палерму био је на удару двадесетак породица које су напуниле колица са робом и покушале да изађу а да не плате. Интервенисала је полиција.

„Питајте их сада зашто више не певају са балкона”, поручује новинар који је извештавао о инциденту.

Протести за сада још нису масовни, али је јасно да ће држава убрзо морати и овоме да поведе рачуна. Мере које су до сада донесене за ублажавање економске стране кризе касне.

Овим раскораком у броју тестираних и стварно заражених (а не тестираних) може се објаснити чињеница зашто је у Италији, према званичним подацима, смртност од коронавируса тако висока – 24. марта 2020. године, смртност је била близу 10 одсто у Италији, док је у другим земљама између 1 и два процента, у Кини је смртност била 4, док је у Немачкој тек 0,5 одсто.



Politika

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *