Расписан тендер за мерење рејтинга министра одбране у медијима

1

Министарство одбране расписало је јавну набавку за услугу испитивања рејтинга министра одбране у медијима, објављено је у среду 25. марта на званичном порталу тог министарства.

Kако се наводи, реч је о јавној набавци „мале вредности“, а период реализације испитивања је од 5. априла 2020. до 31. марта 2021. године.

„Услуга медијски рејтинг министра одбране обухвата податак о месту министра одбране међу члановима Владе. Доставља се на почетку месеца за претходни месец у интерактивном формату који кориснику обезбеђује увид у позицију министра одбране у медијима према задатим параметрима (врсти медија – штампани, електронски, веб портали, појединачним медијима вредносна усмереност (тоналитет), по временском периода)“, истиче се у позиву.

Други део услуге, како се додаје, подразумева експонираност министра одбране у медијима и обухвата број прилога о министру одбране, њихово вредносно усмерење у праћеним медијима разврстане према врсти, категорији и појединачним медијима.




ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Рок за подношење понуда је осам дана од објављивања позива, а најкасније 3. априла 2020.године до 11 часова.

На сајту се додаје и да ће се отварање понуда обавити 3. априла. године у 11.30 часова у просторијама Управе за односе с јавношћу Министарства одбране.

Расписан тендер за мерење рејтинга министра одбране у медијима 2

Начелник Управе за односе са јавношћу Михаило Зоговић објашњава да Министарство одбране, у оквиру својих
функционалних надлежности, већ више од десет година прибавља услугу медиа мониторинга који садржи стандардне захтеве – прес-клипинг, електронски клипинг, веб-клипинг, пренос медијских објава, насловне стране штампаних медија, аларм-клипинг и експонираност министра одбране на месечном нивоу у медијима.

Прочитајте још:  Преломна тачка: западни медији више не приказују Украјину као свемоћног победника

„Наведена набавка уврштена је у Годишњи план јавних набавки Министарства одбране за 2020. годину који је донет почетком године, а њено покретање планирано је за март месец. Kако су у условима ванредног стања све организацијске целине Министарства одбране и Војске Србије обавезне да реализују своје редовне и планске задатке као и додатне задатке проистекле из одлуке о увођењу ванредног стања Управа за односе са јавношћу је у складу са законом и својим функционалним надлежностима покренула ову набавку“, додају у Министарству.

Ове услуге, додаје он, прибављају се на годишњем нивоу, обнављају се редовно и транспарентно и нису ни у каквој вези персонално, са личношћу која обавља дужност министра одбране.




„То је један од начина сагледавања и унапређења рада Управе за односе са јавношћу, а оправданост такве активности потврђује податак да су Министарство одбране и Војска Србије институција у коју грађани Србије имају највише поверење. Министар одбране Александар Вулин нити је тражио наведену набавку нити она има било какве везе са личним рејтингом особе која обавља јавну функцију, већ се односи на рејтинг министра одбране ко год да обавља
министарску функцију и само је један од показатеља укупне медијске експонираности Министарства одбране и Војске Србије“, истиче Зоговић.

Он подећа јавност да су их неке редакције нападале и претходних година за исту ствар без обзира што сва остала министарства у Влади имају исте набавке па је интересантно да им је занимљиво само Министарство одбране.

Заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић затражио је данас од премијерке Ане Брнабић и председника Александра Вучића да „одмах смене министра одбране Александра Вулина, који је у време епидемије и ванредног стања, расписао јавну набавку у оквиру које народним парама хоће да мери сопствени рејтинг“.

Прочитајте још:  Вулин нас “припрема” за нереде?



Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Расписан тендер за мерење рејтинга министра одбране у медијима

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *