Шпијунске игре између Кине и САД око коронавируса

0
кина сад

кина сад

Кинеско министарство спољних послова оптужило је САД за увоз COVID-2019 у Вухан, позивајући се на претходне објаве шефа америчког Центра за контролу болести Роберта Редфилда, који је рекао да ће број смртних случајева од грипа међу америчком војском у Сједињеним Државама бити последица инфекције коронавирусом. Те оптужбе су нису поткрепљене доказима засада. Упркос чињеници да је уочи ширења коронавируса америчка војска стварно посетила Вухан, епицентар вируса, нема разлога да се ослободи одговорности сам Пекинг за пропусте у третману овог вируса као врсте биолошког оружја.

Бивши совјетски хемичар Вил Мирзајанов, позивајући се на своје научне контакте у лабораторији Лугар из Грузије, изјавио је да је коронавирус COVID-2019 војно биолошко оружје које су развили кинески експерти у лабораторији опремљеној са “највишим нивоом 4” биолошке безбедности, смештеном у Вухану, у Кини. Вил Мирзајанов је дуго година развијао летална оружја у совјетској науци, али је емигрирао у Сједињене Државе 1995. године, да би постао познат тек након откривања улоге руских тајних служби наводно умешаних у тровање бившег пуковника ГРУ Скрипаља у Великој Британији. Према Мирзајанову, коронавирус из Вухана је модификован са појачаним функционалним својствима. Кинеска влада је у почетку покушала да сакрије ширење вируса, али је онда предузела одговарајуће мере како би зауставила заразе.




Веб-страница ZeroHedge саопштава да је коронавирус COVID-2019 првобитно откривен 2012. године у Џеди у Саудијској Арабији. Египатски виролог Али Мухамед Заки идентификовао је први непознати коронавирус у плућима 60-годишњег мушкарца. Након немогућности да утврди да ли је патогена ова неуобичајена дијагнозa, А. Заки је тражио помоћ главног виролога Медицинског центра у Ротердаму Рона Фушијеа ( Ron Fouchier ). Те године 4. маја, Рон Фушије је организовао је пренос вируса COVID-2019 др. Френк Пламеру, научном супервизору Канадске националне медицинске лабораторије у Винипегу. Треба напоменути да је ова лабораторија једна од ретких лабораторија високе биолошке безбедности”нивоа 4″ у Северној Америци и опремљена је технички за проучавање смртоносних болести попут еболе, САРС-а и коронавируса. Национална медицинска лабораторија увећала је количине вируса и искористила их за процену дијагностичких тестова како би се разјаснило које врсте су вероватно заражене новим вирусима. Истраживање је спроведено заједно са лабораторијом Канадске агенције за храну и Националним центром за болести дивљачи.

Прочитајте још:  Демократија се шири Европом: Запослени мушкарци могу да носе сукње и вештачке трепавице

Како је известио ZeroHedgе, позивајући се на амерички сајт GreatGameIndia, у марту 2019. године, под мистериозним околностима, у Кину су увезене незаконито залихе вирулентних вируса из Канадске националне медицинске лабораторије, укључујући и коронавирус 2019, другим речима прокријумчарене су. Овај случај су истражиле канадске власти, које су утврдиле да су кријумчарење организовали кинески виролози који су били у истраживачком тиму на изузетно опасним врстама инфекција. Након провере, како GreatGameIndia пише, у јулу 2019. године група кинеских виролога протерана је из Канадске националне медицинске лабораторије, а истовремено је њихова активност препозната као акт биолошке шпијунаже. Посебна забринутост била је мотивисана и чињеницом да је научник Канадске националне медицинске лабораторије из Винипега, Френк Пламер, кључна фигура у овом случају, 4. фебруара ове године (у јеку експлозије коронавируса) под тајанственим околностима пронађен мртав у Африци.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Др Френсис Бојл, иницијатор америчког Закона о биолошком оружју, у ексклузивном интервјуу за веб-сајт Geopolitics and Empire повезао је смрт микробиолога са избијањем инфекције коронавируса и покушаје кинеских обавештајних служби да сакрију њихово учешће у ширењу COVID-2019. Аустралијски лист Sydney Morning Herald, оптужио је Кину за стварање биолошког оружја. Већ 2008. године директор Националне безбедносне службе Тајвана Цаи Хао Минг, током свог говора у парламенту, рекао је да је обавештајна служба коју је води имала поуздане обавештајне податке према којима је и САРС вирус настао у кинеским експерименталним лабораторијама.

Све је ово било могуће захваљујући службеном одобрењу Националне комисије за кинеску здравствену заштиту из августа 2017. године по коме су у просторијама Националне академске лабораторије у Вухану, потоњем епицентру избијања коронавируса, спровели истраживање о изузетно опасним сортама вируса, укључујући еболу, НИПАХ, Крим-Конго.
Такође, према израелском стратешком центру „Бегин-Садат“ развијају се вируси као биолошко оружје, укључујући вирусе еболе, САРС, коронавирусе, осим Института за вирусологију у Вухану и у Ветеринарском центру Академије војних медицинских наука из Чангчуна, у Центру за контролу и превенцију болести, на Институту за микробиологију Кине. Амерички војни биолози из Лугара сматрају да је избијање коронавируса резултат неуспешне биолошке шпијунаже Кине, која сада реагује на открића Сједињених Држава и њихових савезника у борби против опасних биолошких претњи.

Прочитајте још:  Специјална војно-полицијска операција "Набава" у Словенији којом је извршена сецесија федералне јединице Словеније

Закључак је да изјаве кинеског министарства иностраних послова о намерама Вашингтона служе ради смиривања панике и социјалне резонанце у вези са коронавирусом, па само пребацују одговорност за оно што се у овом контексту догодило на афирмисанијег ривала.

Превео: Горан Игић
Васељенска
извор Eliseo Bertolasi: https://www.controinformazione.info/giochi-di-spie-tra-cina-e-stati-uniti-sul-coronavirus



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *