Kривична пријава против Вучића и Малог због самоизолације

Александар Вучић и Синиша Мали

Топлички центар за демократију и људска права поднео је кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и министра финансија Синише Малог због непоступања по здравственим прописима за време епидемије, јер се нису придржавали самоизолације по повратку из посете Мађарској у време ванредног стања.

У саопштењу те организације се наводи да су Вучић и Мали 22. марта били у посети Мађарској али да се по повратку нису придржавали мера самоизолације која се односи на све грађане који долазе у Србију. Kао доказ за те оптужбе наводе се јавно доступне информације о тој посети објављене у домаћим медијима.Топлички центар за демократију и људска права предлаже да се Вучићу и Малом одреди притвор јер, како наводе, њихово појављивање у јавности указује да би у кратком временском периоду могли да понове то кривично дело.

“Предлажемо да пријављена лица буду осуђена на максималну казну затвора у трајању од три године, будући да се ради о лицима која кроз средства јавног информисања позивају грађане да се придржавају мера самоизолације, а сами крше те исте мере”, додаје та организација.

Kако је у саопштењу оцењено, само максималном предвиђеном затворском казном постићи ће се генерална превенција, односно грађанима ће се јасно указати на неопходност спровођења мера самоизолације.Бета

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.