Kривична пријава против Вучића и Малог због самоизолације

0
синиши

Александар Вучић и Синиша Мали

Топлички центар за демократију и људска права поднео је кривичну пријаву против председника Србије Александра Вучића и министра финансија Синише Малог због непоступања по здравственим прописима за време епидемије, јер се нису придржавали самоизолације по повратку из посете Мађарској у време ванредног стања.

У саопштењу те организације се наводи да су Вучић и Мали 22. марта били у посети Мађарској али да се по повратку нису придржавали мера самоизолације која се односи на све грађане који долазе у Србију. Kао доказ за те оптужбе наводе се јавно доступне информације о тој посети објављене у домаћим медијима.



Топлички центар за демократију и људска права предлаже да се Вучићу и Малом одреди притвор јер, како наводе, њихово појављивање у јавности указује да би у кратком временском периоду могли да понове то кривично дело.

“Предлажемо да пријављена лица буду осуђена на максималну казну затвора у трајању од три године, будући да се ради о лицима која кроз средства јавног информисања позивају грађане да се придржавају мера самоизолације, а сами крше те исте мере”, додаје та организација.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Kако је у саопштењу оцењено, само максималном предвиђеном затворском казном постићи ће се генерална превенција, односно грађанима ће се јасно указати на неопходност спровођења мера самоизолације.



Бета

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *