Отац ухапшене Јоване: Ћерку су ми држали цео дан у марици

1

Јована Поповић (Фото:Printscreen/YouTube/Novi Optimizam)

Отац Јоване Поповић, Kикинђанке која је ухапшена јер је наводно прекршила мере о самоизолацији, истиче да нико од њих нема везе са политиком, али да је ипак превелика коинциденција што му је ћерка, иначе ауторка песме “Багра”, ухапшена под врло необичним околностима, без икаквог писаног трага.

“У петак сам је напокон посетио у Забели. Три дана практично није знала шта се догађа, сем да је ухапшена због наводног непоштовања карантина и то десет дана по повратку из Црне Горе, када још није ни било уведено ванредно стање. Она је јака девојка и држи се добро, али нам свима ово баш тешко пада”, каже отац, напомињући да је Јована на дан хапшења држана у марици од 10 ујутро, па све до вечери, када су је довезли у Забелу.

“Нису нам дозвољавали да је видимо нити да јој донесемо ствари. Један од полицајаца који је дошао по њен пасош након што је ухапшена рекао нам је да се не бринемо и да ће сигурно у току дана бити пуштена кући. Око 20 часова нас је позвао адвокат који јој је додељен по службеној дужности да нас обавести да је на путу за Забелу”, каже забринути отац.

Двоструки аршини

Он је потврдио информацију да је Јована ухапшена у кући свог дечка, где иначе често борави и неретко преспава и да ником од њих није падало на памет да девојка овим чини било какво кривино дело. Подсећања ради, фудбалер Лука Јовић који је прекршио обавезни карантин доласком из Шпаније и шетао се по Београду, добио је само “пацку” од председника државе лично, који га је опоменуо “да ће следећи пут бити ухапшен”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Лајчак са Немцима и невладиним организацијама скицира статут ЗСО

Иако је жалба на притор уложена већ сутрадан, Горан Поповић каже да према њиховим сазнањима она још није размотрена, мада законски рок истиче за два дана.

“Јована је уметница, на последњој је години Академије уметности и цео свој живот се бави музиком. Представљала је свој град и ову земљу широм Европе и никада није ни динара узела нити тражила због тога. Из истих мотива је отишла и у Црну Гору и то је оно што ме највише боли”, каже Поповић.

Јована Поповић је дан пре увођења ванредног стања, 14. марта дошла у Србију из Црне Горе где је наступала са дувачким оркестром Добровољног ватрогасног друштва из Kикинде.

На граници јој није уручено решење о обавезној изолацији, већ јој је полицајац усмено рекао да, уколико је боравила у земљи у којој је активна епидемија вируса, смањи контакте у наредних 14 дана.

У Црној Гори тада није био утврђен нити један случај ове болести, а Поповићева је, у складу са оним што јој је речено, како је изјавила на саслушању у тужилаштву, смањила контакте.

Нова.с / Ана Лалић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Отац ухапшене Јоване: Ћерку су ми држали цео дан у марици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *