Драконске санкције: Након масовног хапшења на Газели стигле хитне казне возачима (видео)

1

Због кретања односно вожње на мосту Газела у време полицијског часа Прекршајни суд у Београду јуче поподне приведено је 45 окривљених и свима су изречене осуђујуће пресуде са новчаним казнама.
Суд је у овим случајевима махом изрицао минимум предвиђене казне од 50.000 динара, док је једном лицу изречена казна од 100.000 динара, прецизирала је председница Прекршајног суда у Београду Оливера Ристановић.
Она је указала да је у неколико случајева, где су у колима затечени родитељи са децом суд изрекао казне испод законског минимума – мање од 50.000 динара, јер су родитељи изразили кајање за свој поступак.

Такође су обећали да више неће поновити прекршај и своју децу доводити у ситуцију да заврше у полицији, па у суду”, рекла је Ристановић напомињући да је суд имао разумевања у оваквим ситуацијама.

Суд је такође показао разумевање и за оне грађање који нису знали да је полицијски час јуче почео у 15 сати, јер је то уједно био и први дан када је почела да важи продужена забрана кретања викендом.

Полицијска контрола на мосту Газела јуче поподне имала је пуне руке посла, управо овим поводом.

За кршење полицијског часа, односно Уредбе Владе о забрани кретања на јавном месту, запрећена је казна од 50 до 150 хиљада динара.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



Новчана казна у овој ванредној ситуацији , у складу са препорукама, не преиначава се у затворску казну из разлога спречавања ширења заразе корона вирусом у пеналним установама.

Председница Прекшајног суда у Београду навела је и да је од почетка важења Уредбе Владе Србије о забрани кретања на јавном месту од 21. марта, тај суд до данас изрекао 180 осуђујућих пресуда. Још шест предмета је у току, навела је Ристановић.

Прочитајте још:  Запад је дао зелено светло састанку председника Србије и Црне Горе како би се Београд отргнуо од Москве

Свима који су кршили забрану кретања, и када је реч о полицијском часу и када је реч о старијим лицима која су напуштала домове, суд је изрекао осуђујуће пресуде са новчаним казнама, напоменула је она.

Указала је да су то првостепене пресуде донете у хитном поступку, док ће се жалбе изјављивати у редовном поступку.

Такође је навела да ће се новчане казне извршавати након окончања ванредног стања, напомињући да су поједини осуђени грађани већ тражили да казну плате на рате.



Танјуг.рс

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Драконске санкције: Након масовног хапшења на Газели стигле хитне казне возачима (видео)

  1. TOOOOOOO….UPISANI DIKTATORU DOCE TI SOROS GLAVE,SIPTARSKO KOPILE PRODANO.
    ZA IZDAJNIKE U CELOM SVETU JE JEDNA KAZNA……mozda ce neko dubrad ateisticka da vam i zapali svecu….AL NAOPAKO.

    .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *