Чека нас рецесија, ево шта ће се дешавати са евром и које гране привреде ће бити мање погођене (ВИДЕО)

Бранко Павловић (Фото: Јутјуб)

План Владе Србије за отклањање економских последица има неколико великих мана, а највећа је намера да се настави са задуживањем код страних комерцијалних банака, сматра аналитичар Бранко Павловић. Он каже да уместо те врсте задуживања, Влада Србије задужи код Народне банке Србије.

Он је објаснио да план који је изнео министар Синиша Мали не предвиђа смањен прилив у буџет у наредна три месеца и неминовно повлачење страних инвестиција са српског тржишта које неминовно следи. Ипак, Павловић каже да би Србија могла да искористи рецесију за ресетовање своје економије, али сумња да ће власт имати храбрости за то.

Павловић је објаснио да ће у рецесији која следи посебно бити погођени сиромашнији слојеви српског друштва са приходима до 350 евра. За грађане који имају уштеђевину у еврима Павловић каже да не треба да паниче, и да се пад вредности евра неће одвијати нагло. Он је у емисији објаснио које привредне делатности бити издржљивије на рецесију и у које гране треба инвестирати или тражити пословно ангажовање.
Гледајући глобално стање, Павловић каже да делује да ће азијске државе, на првом месту Кина, боље поднети последице пандемије за разлику од ЕУ и САД. Говорећи о Русији он каћже да је проблем што је руски буџет везан за цену нафте и да Русија исто мора да предузме тешке економске мере. Говорећи о ЕУ, он каже да ће Немачка најбоље поднети пандемију јер последице може да сервисира из реалних средстава.

У сарадњи поерала Правда и Басељенска и недељника Сведок, сваке вечери на јутјуб каналу Хелм Каст од 21 сат организује се уживо програм који можете пратити ОВДЕ.

Извор: Правда1 Коментар

  1. Мислим да Бранко сувише поштено размишља! Сви ови новци које предвиђају су намењени покривању трошкова за мањак буџетских прихода и за помоћ свима које су навели. Даће паре и објашњавати да не може више ни боље! Бар је до сада тако било и да смо на тај начин постигли „државну“ финансијску стабилност а народ је осиромашио!!!

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.