ПРЕKИПЕЛО ИМ Људи на Сајму почињу штрајк глађу!

Сајам (Фото: Принтскрипт)

Држављани Србије смештени на Београдском сајму, због немогућности да и после пет дана чекања добију информацију о резултатима тестова, најавили су за суботу 4. април почетак штрајка глађу.

Они, наиме, и даље не знају у каквом су стању. Они су се обратили јавности кроз саопштење које преносимо у целости:

– Ми, држављани Србије, смештени на Сајму, овим путем молимо све медије за помоћ. Од недеље нисмо добили никакву информацију у вези са тестирањем, а чекамо резултате односно нове тестове десет дана. Одговорни епидемиолог Б. Љ. негира било какву одговорност и не жели да прича са пацијентима, па не проналазимо други начин да добијемо могућност поновног тестирања. Додатно, никада нам званично нису речени резултати претходно урађених тестова, нити смо их добили написмено – кажу људи смештени на Сајму и додају:.

– Још једном напомињемо да овде има старијих људи, хроничних болесника и једно дете, а да услови свакако нису најбољи за њихов опоравак. Иако је ово привремена болница, не постоје картони пацијената ни одговарајућа терапија. С друге стране, велики број људи нема никакве симптоме и заражени су још пре месец дана.

– Иако је најављено да ће у Сајам долазити новотестирани са лаким симптомима, то се не дешава, те су овде смештени само путници и људи који су претходно били лечени у болници. Овом приликом желимо да најавимо штрајк глађу нас који смо смештени на Сајму, са почетком од 4. априла 2020.године, уколико не добијемо могућност поновног тестирања.

Захваљујемо се осталом пријатном особљу Сајма, који су нас подржали у овој одлуци – стоји у писму људи са Сајма.

Kако смо чули, у збрци су и доктори који се налазе на Сајму и који се жале да не знају ни ко кад ради, као ни шта им је конкретно задужење, пошто је епидемиолог Б. Љ. у позним годинама и није способан да води рачуна о пацијентима на које се сумња да имају коронавирус.

Kривица је, наравно, на онима који су га поставили на ово место.

Direktno

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.