ДА ЛИ ПОСТОЈИ КОРОНА ВИРУС (SARS) – CoV2 (Covid19)? Помињу се вести од пре пар година у којима се каже да Кинези и „Амери“ нешто петљају са овим вирусом, али да ли су то истине ми не знамо? Званично се тврдило да је то вирус који прешао са животиња! Па кинези једу то ђубре од хране миленијумима па где је био тај вирус до сада? Kорона вирус је познат још од 1965. год. Оно што је симптоматично јесте то да се вирус појављује у Вухану као у роману Дина Куца „Очи таме“. 

Вероватно да постоји неки вирус да ли је он оригинални или нешто измењени сој вируса ту се може водити полемика али прем да ми немамо информације нити увид а већина ни знање из те области ми можемо само да верујемо или не. Оно што је сигурно да ни већина лекара нема појма о чему се ради нити који су симптоми. Наводно само кинески инфектолози знају његове особине… Сад се чује прича о два подсоја овог соја… Много паушалних изјава, незнања и ширења панике.

ШИРЕЊЕ ВИРУСА И ЗАШТИТА ОД ЗАРАЗЕ! Дуго се вирус нешто „крчкао“ у Кини и слабо ширио а онда одједном „бум“ у Италији, но оставимо се сада теорија завере. 

Како се то вирус шири. Било који вирус а то укључује и овај не може преживети ван домаћина тј. ћелије. Ако вирус не доспе, не у организам, него у ћелију неће моћи ни да се умножава јер он ћелију домаћина користи за умножавање и изградњу свог генетичког материјала. Дакле ако вирус доспе у ваздух умире врло брзо јер не може да опстане у ваздуху, додатни је проблем је, као и огромном броју микроорганизама, сунчева светлост која их такође убија. Пар минута у ваздуху, да дамо себи слободу па да кажем пар сати може да опстане ван ћелије, ето. Ако вам вирус падне и на кожу а ви не додирнетне слузокожу уста, носа и сл. тешко да можете се заразити. На ТВ разни стручњаци тврде да ће вирус живети 3 дана на металу…?

ХИВ вирус може да зарази човека само путем телесних течности пре свега крви и семене течности и то непосредно преношењем ових телесних течности. Дакле сексом, трафузијом крви, прљавом иглом, ранaмна на телу, мајка са детета и сл. Овако опасан вирус не може да опстане а камоли SARS (Корона) или грип. Да ли сада видите како је смешно што се дезинфикују путеви, улице, зидови…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Људи се држе у карантинима и не да им се да шетају по парку, па већа је вероватноћа да ћете се заразити у затвореном него у отвореном простору?! Још је смешније постојање полицијског часа, као да се вирус шири само по мраку? Од  5ч до 17ч неко може да прође пола Србије да покупи заразу и вратим се кући. Нонсенс.

Да ли знате које су димензије вируса? Корона вирус је око 120nm (120 милијонитих делова милиметра).  Да ли мислите да вас обична маска може заштити? Вирус пролази кроз маску као када да ви скачете у језеро да пливате. Вирус се најчешче пренесе када неко близу вас вам дува, кашље или кија непосредно у лице!!! Kашљање и кијање може потиснути честице и капљице брзином и до 960км/ч.

ТЕСТИРАЊЕ. За корону вирус многи инфектиолози и ових дана каже да има јако малу вирулентност (моћ заразе) док други масовно тврде супротно и то углавном они који нису инфектолози. Овај вирус нема специфичну клиничку слику тј. нема симптома који јасно могу да укажу на њега, него су симптоми слични обичном грипу и другим болестима. Сада ће неко рећи:“ е зато су тестови ту“! 

Прочитајте још:  Ветеринар и специјалиста за здравствену заштиту живине: За трећу дозу можете да примите било коју вакцину, без обзира шта сте претходно примили …

Сада ће да видимо шта кажу тестови. Тестирање на корона вирус се врши са PCR методом која се састоји у умножавању дела или целог ДНК (РНК) молекула итд. Да не улазимо у детаље рећи ћемо и то да је ово анализа за одређену секвенцу гена. Додаћемо и још то да је практично немогуће изоловати само корона вирус из узорка и да многи вируси могу да деле исте гене нарочито два соја. Треба рећи да се мутација вируса дешава стално, да вируси могу да користе делове ДНК (РНК) домаћина и уграђују у свој. Вируси, да не мутирају, практично не би смо могли да оболимо од њега поново јер би га имуну систем одмах препознао и убио.

 Због овога се може добити погрешан резултат. Званично се тврди да тестови имају тачност од 50% а да су тестови који су до скоро кориштени у Италији имали тачност од само 30%, дакле јако непрецизни тестови. То у преводу значи да ако, теоретски, истог човека тестирате три пут за редом може нпр. да се десити да два пута буде позитиван а једном негативан или обратно! Затим, често се дешава да тест обичан грип показује као корона вирус. 

Али ту није крај проблема најбољи део тек следи! Ако је 100% утврђено присуство овог вируса у човеку то не значи да је оболео од њега чак и ако има сличне тегобе, односно присуст вируса не значи да је симптоме изазвао он. Наиме мора се установити да ли је у питању случајни контак са вирусом, колонизација,  инфекција (зараза) или инфективна болест. 

Случајни контак са вирусом, сама реч каже шта значи. Особа је дошла у контакт са вирусом али није дошло до остваривање заразе или колонизације, вирус се “није примио“. 

Колонизација настаје када домаћин не одговара на присуство микроорганизма, због немогућности патогена да оствари праву заразу тј. инфекцију. Дакле патоген је жив присутан у организму и делимично се умножио али није ушао у ћелије или је то учинио само локално.

Инфекција (зараза) значи да имуни систем домаћина одговора на присуство микроорганизма. Дакле, патоген је извршио инфекцију уколко је продро у ткива и ћелије домаћина и тамо се одржао, размножавао, ширио и производио штетне материје… Инфекција не доводи увек до болести. У случају снажне одбране домаћина инфекција може проћи без симптома болести. То се назива асимптоматска инфекција или клицоноштво.

Инфективна болест настаје када услед инфекције домаћина дође до испољавања типичних симптома. Временско раздобље које протекне између инфекције и појаве симптома тј. болести назива се инкубација.

Да ли ће доћи до појаве симптома и болести зависи од вирулентости. Вирулентност или вируленција (степен патогености) зависи од способност патогена да изазове инфекцију и болест као и од имуног система домаћина и њихових међусобних сложених односа.

 Да би се установило о чему се ради потребани су поуздани и високо прецизни серолошки тестови, којих очигледно нема или се не користе, а не само анализа бриса (лаваже). Серолошки тестови упрошћено речено служе да се у телесним течностима (крв, лимфа итд.) установи да ли је имуни систем реагује на патогена на основу присуства одређених антитела. Да сумирамо све ово: 

1) пацијент има симптоме, позитиван 100% на присутност вируса и на серолошком тесту, ради се о инфективној болести;

2) пацијент нема симптоме, позитиван 100% на оба теста, ради се о инфекцији тј. клицоноши;

3) пацијент нема симптоме, позитиван 100% на присутност вируса, а серолошки тест је 100% негативан ради се о колонизацији;

Прочитајте још:  Аустријанци о корони у Србији: Тренутак за аутократу

4) пацијент има симптоме, позитиван 100% на присутност вируса, а серолошки тест је 100% негативан, ради се о колонизацији али узрок симптома је друга болест;

5) пацијент нема симптоме, позитиван на присутност вируса, серолошки тест 100% негативан, пацијент нема вирус ради се о грешци у PCR тесту на присутност вируса;

6) пацијент има симптоме, негативан на присутност вируса, серолошки тест 100% позитиван, ради се о инфективној болести, грешка у тесту на присутност вируса;

7) пацијент има симптоме али оба теста негативна ради се о другој болести;

8) пацијент нема симптоме, негативан на оба теста, особа нема вирус.

Ето видите колико ту има много „али“ и „можда“. Шта се може од овог закључити? То значи да је гомила људи ишла у самоизолацију због лоше методе тестирања.

ТЕРАПИЈА. Да ли из страха, незнања или нечег трећег лечењу Корона вируса се наступа веома агресивно. Наиме доктори лече људи према препорученом шаблону лечећи симптоме а не болест. Пацијентима са мало озбиљнијом клиничком сликом се дају много јаки лекови и велике дозе. Поред јаких антибиотика у лечењу се користе и имуносупресори који уништавају имуни систем. Поступак иде од прилике овако, кад пацијент добије темпертуру они јаким лековима спуштају темпертуру убијајући лимфоците, пацијенту тренутно буде лакше али имуни систем је разорен и стање му се нагло погоршава а доктори дају још јаче лекове и пацијент умире. Лечили су симптом а не узрок.

Ово су пре свега тврдње др мед. Claus Köhnlein који још каже да, парафразирамо, не постоји нова клиничка слика и да не постоји нов вирус тј. болест и да кад би се стало са оваквим тестирањем нестао би и вирус.

Инфектиолог др мед. Вело Марковски такође тврди да је лечење превише агресивно али се он пре свега осврнуо на респираторе. Прелако се људи постављају на репираторе. Помену је случај из Кине у коме су пацијенти са истом клиничком сликом половина стављена на респираторе а половина није. Смртност оних који су били на респираторима била је 54% а они који нису 46%. Значи приближно исто па чак и мање. Зашто? Респиратор је уређа који само дише уместо човека коме је отежано да дише али плућа су здрава. Овде имамо супротну ситуацију да су плућа болесна а дисајни путеви нису отежани. Дакле респиратор је у огромном броју случаја сувишан тј. непотребан. И када се употреби то је да само мало олакша муке пацијенту јер је у репиратору већа концетрација кисеоника, али га то свакако неће излечити. Он је такође изнео податак да 5-35% оболелих од грипа сваке сезоне су у ствари били заражени Корона вирусом.

БРОЈ ОБОЛЕЛИХ И УМРАЛИХ.  Ево нас код статистике, највеће лажљивице међу математичким наукама. Зашто ово кажемо?  Исход сакупљана статистичких података може зависити од много чиниоца, од тога како се прикупљају и обрачунавају до тога како се презентују. Дакле статистика уме да буде јако субјективна наука!

Прво што можете приметити у овој ситуацији јесте да се број оболелих увек збирно рачуна! Дакле рачунају се сви који су били заражени (излечени), они који се лече (оболели) и ново откривени, без обзира да ли се ради о клицоношама, болеснима, колонизираним и болесни од других болести са сличним симптомима или пак здравим људима које је лош тест сврстао у ове људе. На овај начин се постиже да имамо што више болесних. Исто се ради са умрлим, свако ко је умрао без обзира да ли је умрао од вируса тј. од компликација које је допринео вирус или су само имали вирус (макар и непроверено), па чак и умрали од других болести сматрају се жртвама корона вируса. Ово су италијани јавно изнели као чињеницу. А заправо вирус не убија никога већ ствара услове за другу болест која убије човека, тако да људи који имају слаб имунитет и хроничне болести лако страдају али страдају и од обичног грипа.

Прочитајте још:  Европска комисија потврдила право путника на повраћај новца

И поред оваквог начина бројања стопа заражених и умралих је мала да би била епидемија а камоли пандемија! Стопа смртности тј. број умралих од укупног броја званично заражених у Кини је била 2-3%, у Италији 6-8% а на другим местима још и мања итд.. Ако и прихватимо ове овакве „надувене“ податке они кажу да је у свету за ових 4 месеца заражено скоро 1 милион, нека буде 1 милион, скоро 50 000 умрло значи да је стопа смртности међу званично зараженим 0,05%. Ако то обрачунамо на укупну светску популацију, која износи 7,8 милијарди, заражено је 1,28% а умрлих је 0,0000064%. О каквој високој вирулентности причамо о каквој огромној смртности говоримо и поред преувеличавања!? Од обичног грипа сваке године у свету умре око 90 000 људи! Једноставно ово није карантинска болест.

Србија има око 1500 заражен, заокружићемо то на 2 000 не доводећи тестове у питање, то је 0,00028% а умралих око 40 заокружићемо то на 50 не доводећи у питање спорне ситуације, то је 0,0000071%. Прошле године у фебруару Србија је имала преко 122 000 заражених од грипа а умрлих 38! А на медијима се шири паника: „италијански сценарио нам следи“….

Италија, број укупно умрлих у целој држави за први квартал у години:

2017 – 192 045

2018 – 187 991

2019 – 185 967

2020 – 166 407

Знате зашто је смањена смртност у Италији? Зато што људи много мање иду код лекара због епидемије. Истраживања, која можете наћи и на интернету, показују да када лекари штрајкују смртност пацијената се смањује и до 50%.

5G и КОРОНА ВИРУС. Овај део је морао бити додат јер су медији преплављени како тобоже 5G мрежа шири, брани и мутира вирус короне, исушује воду, мења климу… За све је крива 5G мреже! Изнећемо само неке чињенице:

  1. Тако се причало и за прве мобилне телефоне, 4G и за ХААРП (који наваодно постоји у Србији)…
  2. Нико нигде није пружио нити један једини прави доказ како је 5G штетан по околину само рекла казала и паника, по највише од људи који се у ово уопште не разумеју. Многи не знаju ни шта значи то 5G као ознака а камоли у пракси.
  3. Вирус се ширио и тамо где нема 5G чак шта више ова мрежа се тек инсталира. Али забога Вухан је скроз покривен са 5G, Иран га нема уопште па тамо опет као нека јака зараза.
  4. Ако 5G изазива мутацију вируса он онда мора изазвати мутацију и других организама па и човека. Тако би и друго микроорганизми мутирали и појавиле би се још чудних болести…?
  5. Неко ко је, теоретски, решио да пусти ову мрежу да би наудио људима, наудио би и себи јер ће 5G покрити целу упланету и утуцаће и на њега!
  6. Шта ћемо са осталим зрачењима радари, радио и телевизијски таласи, сателити…? а 5G има најмањи домет.

 

Томас Едисон је рекао: „5% људи мисли, 10% мисли да мисли а 85% људи би се пре убило него да мисли “. Да ли си и ти у ових 95%?

 

Слободан Недељић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *