Заштитнику грађана се обратило 69 пацијената са Сајма

0

Сајам (Фото: Принтскрипт)

Заштитник грађана Зоран Пашалић каже за РТС да су неки од пацијената са Београдског сајма, који су му се обратили, након обављеног тестирања пуштени кући.

Зоран Пашалић је рекао, гостујући у Дневнику РТС-а, да су грађани свесни својих обавеза у ванредном стању и да их се у највећем броју случајева придржавају.

Пашалић је навео да су се пацијенти смештени у привремену болницу на Београдском сајму обратили заштитнику грађана трећег априла.

“Ми смо онда позвали надлежно Министарство здравља да би се то обавило у најкраћем могућем року”, рекао је Пашалић.

У питању је, како је додао, 69 пацијената који су се налазили на Сајму.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Било је потребно двоструко тестирање. Зашто се оно обавља и како, то није мој посао, то је посао медицинске струке. Суштина тог проблема је био да се то обави брзо, неки од њих су пуштени кући”, истиче Пашалић.

Објашњава да постоје три врсте објеката – карантини, привремене болнице и такозвани здравствено сигурни смештај.

Пашалић напомиње да они морају да испуњавају здравствено-епидемиолошке услове и услове комуникације, јер људи у тим објектима морају имати комуникацију са осталим светом.

“Оно што је најзначајније код епидемиолошких услова, то је да буде више пролаза, односно да се не сусрећу лица која би могла бити или су заражена са оним лицима који ту обављају послове. Затим, да имају услове за личну хигијену, на томе смо инсистирали, знам да је било доста примедби, они нису идеални, али ту постоје услови за одржавање личне хигијене”, истакао је заштитник грађана.

Прочитајте још:  Кривокапићева власт: Причешћивање, али под једним условом

РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *