Двоје оболелих од ковида 19 у Јужној Кореји излечено плазмом

0

(Фото: (Фото Пиксабеј))

Двоје старијих Јужнокорејанаца оболелих од ковида 19 опоравило се од тешке упале плућа након лечења плазмом пацијената који је оздравили од овог вируса, објавили су научници.

Стручњаци су утврдили да је пацијенте оболеле од ковида 19 могуће лечити плазмом пацијената који су сaвладали ову болест, јер садржи потенцијално корисна антитела.

Терапија плазмом могла би да буде „алтернатива у лечењу за пацијенте у критичном стању који не реагују добро на антивирусне лекове”, рекао је Чои Јан-Ионг, доктор у болници Северанце у Сеулу, у којој се двоје оболелих налази на лечењу.



Међутим, пре примене у терапији неопходна су опсежнија клиничка тестирања како би се доказала њена делотворност, нагласио је доктор. Садашње искуство даје наду, с обзиром да се стање мушкарца старог 71. годину поправило када је добио антитела од излеченог двадесетогодишњег пацијента, са стероидима. Стање друге пацијенткиње, оболеле жене којој је 67 година, није се у почетку побољшало применом лекова против маларије и терапијом кисеоником.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Терапија плазмом се већ показала ефикасном током испитивања у лечењу других заразних болести као што су ебола и САРС.

У париским болницама управо се спроводи клиничко истраживање на 60 оболелих. Испитивања су у току у САД и Кини.



Политика

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *