Лечење од коронавируса у САД биће бесплатно за оне без осигурања

0

Коронавирус, поред бриге од заразе, код Американаца изазива бригу и како ће платити посету лекару и евентуални боравак у болници.

Поред 27 милиона људи у САД који немају уопште здравствено осигурање, и породице које имају осигурање, из свог џепа треба да плате шест-седам хиљада долара у години пре него што остатак покрије осигурање.

Новински чланци су само пре неколико дана упозоравали да би људи без осигурања могли да плате и до 75.000 долара ако су лечени од коронавируса.

Међутим, сада стижу боље вести.

Администрација председника Трампа најавила је да ће из пакета помоћи од два билиона долара болницама бити плаћени трошкови лечења пацијената са коронавирусом који немају здравствено осигурање.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ситуацију помно прати и Бојан Нешковић, који ради у агенцији за здравствено осигурање у Чикагу.




“Здравствено осигурање у Америци ће да плати и покрије 100 одсто тест за коронавирус. Такође, неке здравствене и осигуравајуће куће ће да покрију и плате 100 одсто третман за коронавирус. Трампова администрација је направила још један изузетак, где је обећано да ће особама које немају тренутно здравствено осигурање у Америци бити и тест и болничко лечење плаћени и покривено 100 посто из државног буџета”, рекао је Бојан Нешковић.

Додаје да Трампова администрација прави уступак због новонастале ситуације.

“Трампова администрација се труди да ублажи економски удар на грађане због овог вируса. Прави се велики изузетак и ставља се на знање да Американцима који немају здравствено осигурање да макар не морају да размишљају о трошковима лечења ако дође до инфекције коронавирусом”, навео је Нешковић.

Прочитајте још:  Погоршање кинеско-филипинских односа – америчка „украјинска шема“ у Јужном кинеском мору

Здравствено осигурање је ових година постало све скупље у Сједињеним Државама, па ће можда и ситуација са коронавирусом подстаћи неки разговор на ову тему.



РТС

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *