Марија Јањушевић: Корона не сме да буде покриће за насиље миграната у Србији

0

Марија Јанушевић Недић

Услед упадљивог одсуства српског министра здравља из медија, покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић гарантује да мигранти који се налазе у Србији нису заражени корона вирусом. Истовремено Комесаријат за избеглице и миграције(КИРС) званично признаје да је број регистрованих миграната у Србији удвостручен у марту ове године у односу на пре само месец дана и да сада износи 8.703 лица у организованим прихватилиштима. Наводно се не ради о новопридошлим мигрантима, већ онима који до сада нису били регистровани и нису боравили у центрима.

КИРС је дакле јавно признао да су надлежни годинама прећутно дозвољавали мигрантима да се крећу по Србији без икакве контроле. Поставља се питање шта их је до сада спречавало да све ове људе спроведу у прихватне центре? Зашто су чекали увођење ванредног стања? Шта се још одвија далеко од очију јавности у режији ових власти? Због чега су свесно угрожавали безбедност грађана Србије и њихове имовине, с обзором на евидентну чињеницу да су мигранти у Србији веома ризична група због агресивног понашања и склоности ка насиљу и уништавању имовине? Да ли ће само комесар Владимир Цуцић бити одговоран за све, нарочито што је Војска Србије морала да употреби и ватрено оружје у мигрантском центру у Крњачи или ће режим у целини да преузме одговорност за све досадашње и будуће проблеме које присуство и понашање миграната изазива у Србији?

Протеклих дана су медијскси извештаји о насиљу миграната постали уобичајена појава. Свакодневно се извештава о насиљу миграната било према становништву или о њиховим међусобним обрачунима, при чему уништавају и ломе све у смештају који им је пружен.

Прочитајте још:  Србија изручила Ирачанина Аустрији




Из Шида се иселио ко год је имао где да оде, у Сомбору људи живе у страху, недавно су се мештани села у Делиблатској пешчари брзо организовали и спречили да рехабилитациони центар постане мигрантско прихватилиште, а ни у осталих петнаестак места у којима су мигранти смештени није ништа боље. Председник општине Обреновац није могао да негира да је у касарни у Обреновцу дошло до туче између миграната, иако је покушао да проблем минимализује. Тамо је смештено 1060 миграната из Авганистана, Пакистана и Ирака. И у мигрантском центру у Крњачи је војска морала да реагује. Мигранти су, по писању медија, напали и припаднике српских снага безбедности и обезбеђење из самог смештаја. Војска је, како пише дневна штампа, том приликом употребила и ватрено оружје. Све ово најбоље говори о реалном стању и карактеру и навикама миграната које Србија збрињава о трошку грађана Србије. Поставља се питање само ко ће да штити грађане широм државе, тамо где нема восјке и полиције? Каква је права намера миграната и њихових заштитника, који овако насилно одговарају на добронамерно понашање и шта им је крајњи циљ?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Оно што је најопасније по све грађане у Србији јесте чињеница да власт скрива реално стање, скрива своје праве намере, злоупотребљава своју моћ обезбеђену противуставним увођењем ванредног стања, а највише од свега скрива на шта се све обавезала међународној заједници, а на очигледну штету својих грађана.

Српски покрет Двери позива грађане Србије да се придржавају упутстава за превенцију заразе висуром корона, али да истовремено сачувају присебност и без страха и панике прате и закулисна дешавања. Већ у овом тренутку је јасно да се много тога паралелно одвија у време полицијског часа, скривено од очију јавности у Србији. Верујте себи и својим очима, не дозволите да вас режимски канали комуникације слуђују, доводе у панику и заблуду. Ванредно стање мора да се заврши кад тад, а тада ће завладати разум и људи који су спремни да штите интересе и безбедну будућност грађана Србије.

Прочитајте још:  Запад лансирао пет теза којима се Србима испира мозак – све је другачије од онога што изгледа

Позивамо власт да не злоупотребљава пандемију, да не обмањује, већ заштити народ и да одговори на постављена питања. Нарочито је важно прецизно информисање о томе да ли мигранти и даље улазе у Србију или су границе заиста затворене и за њих, а не само за српску дијаспору.

Марија Јањушевић
Народни посланик Двери



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *