Посланици ДЈБ поново упутили Ургенцију за сазивање седнице Народне скупштине

0
Скупштина Србије

Скупштина Србије (Фото: В. Веизовић)

Пошто председница Народне скупштине ни до данас није поступила по захтеву осморо посланика да хитно закаже седницу на којој би се расправљало и одлучивало о противуставно уведеном ванредном стању, народни посланици ДЈБ упутили су данас Ургенцију како председници Скупштине, тако и председници Владе и председнику СНС-а и Србије, захтевајући одговор на питање: када ће седница Народне скупштине бити заказана?

Подсећамо јавност да су народни посланици Саша Радуловић, Бранка Стаменковић и Војин Биљић још 17. марта упутили званичан захтев Маји Гојковић да хитно закаже седницу Народне скупштине, како би се функционисање државе вратило у уставне оквире након што је 15. марта Скупштина суспендована, а њене надлежности насилно отете и пренете на Владу и председника СНС-а и Србије. Овом позиву се 23. марта придружило још петоро народних посланика: Ђорђе Вукадиновић, Миладин Шеварлић, Срђан Ного, Зоран Радојичић и Александра Чабраја.

Сви парламенти у свету заседају. Већ 23 дана председница Владе и председник СНС-а и Србије противуставно, паушално и без икаквих овлашћења укидају људска права и слободе грађанима Србије у мери која није примерена околностима у којима се држава налази, и то без икакве парламентарне контроле. У тој вештачки створеној атмосфери без икакве обавезе да своје политичке одлуке правдају пред грађанима Србије преко својих представника у Скупштини, Влада и председник СНС-а и Србије свакодневно вређају грађане, затварају их у кућни притвор и целој нацији прете двонедељним двадесетчетворочасовним затвором.



ДЈБ упозорава председницу Скупштине, председницу Владе и председника СНС-а и Србије да се не играју диктатуре и да под хитно Народној скупштини врате насилно одузете надлежности, како би народни посланици могли да испуне своју обавезу према грађанима које представљају и одбране народну сувереност гарантовану Уставом Републике Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Ивица Дачић: Србија има изражен интерес да односе са САД подигне на ниво стратешког партнерства

Народна скупштина састајала се и заседала и у много тежим околностима по Србију и српски народ него што је то пандемија корона вируса. Народни посланици имају обавезу према грађанима које у Скупштини представљају да управо у тренуцима криза не дозволе да се тешко стечена и крвљу предака плаћена слобода не проћерда, те да се не деси да под плаштом борбе против пандемије склизнемо у отворену диктатуру.



Достајебило.орг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *