Руски војни лекари почели са пријемом пацијената у Београду

Руски војни лекари у Србији (Фото: Принтскрипт)

Након дезинфекције медицинског центра „Драгиша Мишовић“ у Београду, руски војни лекари су почели са пријемом пацијената код којих постоји сумња да су оболели од вируса короне, саопштило је руско Министарство одбране.

Како се наводи, пацијенте ће прегледати два тима руских лекара, који су се пре тога упознали са организацијом процеса лечења, опремом за дијагностиковање и радом колега из Србије.

Руски војни стручњаци постављају свеобухватну дијагнозу, обављају разговор с пацијентом и предлажу тактику лечења засновану на међународим стандардима пружања медицинске помоћи. С обзиром на велики број оболелих и велики притисак на медицинско особље, српска страна је високо оценила помоћ руских војних стручњака, истиче Министарство одбране.„Још пет медицинских тимова послато је у Ћуприју, Нови Пазар, Чачак, Лесковац и Крагујевац, како би проценили епидемиолошку ситуацију. Они ће се консултовати са српским колегама по питању организације карантина и дезинфекционих мера, а такође деле са њима искуство у лечењу патогених болести“, наводи се у саопштењу.

Поред тога, један тим лекара резервисан је за реаговање у случају нагле промене епидемиолошке ситуације, као и за свакодневну котролу здравља руских лекара.

Јединице нуклеарних, биолошких и хемијских трупа Руске војске уз помоћ специјалне војне опреме санирали су Београдску инфективну клинику и клинички центар „Земун“, које се налазе у првим редовима борбе против вируса корона. Оне примају већину пацијената који сумњају да су заражени, а касније их распоређују по другим болицама, с обзиром на степен болести.

Још један тим руских стручњака дезинфиковао је болницу у Ваљеву. Обрађено је више од 45.000 квадратних метара унутрашњег простора и 20.000 квадратних метара територије болнице.Спутњик

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.