ПРОНАЂЕНЕ БОМБЕ НА СЕВЕРУ ПОКРАЈИНЕ! Кфор спречио напад Шиптара на Србе?!

1
учк

учк(Фото: AFP 2019 / ARMEND NIMANI)

Међународна војна мисија Кфор на Косову и Метохији пронашла је неколико скривених бомби и експлозивних направа на северу покрајине, што указује на сумњу да шиптарски терористи планирају нове нападе на Србе, упозоравају стручњаци!

Тим за уклањање експлозивних направа регионалне команде Кфора демонтирао је “експлозивна средства” у Зубином Потоку и Северној Митровици. Како је саопштено, ове направе нађене су у близини градског стадиона у Зубином Потоку и у подруму једне куће у Северној Митровици. Иако шефови Кфора нису дали додатне информације, безбедносни експерти упозоравају да је могуће да су шиптарски терористи планирали нападе на Србе. Албанцима у овом тренутку, кажу стручњаци, одговара то што су власти на северу Косова, али и у централној Србији преокупиране ситуацијом у вези са коронавирусом.



Све је могуће

Кфор је у саопштењу навео да је тим за демонтажу експлозивних направа реаговао на извештаје “косовске полиције”, у којима је писало да су “експлозивна средства” пронађена у Зубином Потоку код градског стадиона, односно у подруму једне куће у Северној Митровици.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– Косовска полиција осигурала је сваку локацију, док су припадници нашег тима сигурно одлагали експлозивна средства. Одржавамо добар радни однос са косовским безбедносним организацијама. Настављамо да сарађујемо у обезбеђивању сигурног окружења за све заједнице – изјавила је Закари Валентин, вођа тима Кфора.

Коментаришући ове наводе, бивши потпуковник КОС Љубан Каран каже да се од приштинског руководства, које је настало из терористичке ОВК, увек може свашта очекивати.



– То подразумева и терористичке акције. Експлозивне направе могле су бити постављене како би изазвале пометњу међу Србима, што би онда могло да се искористи за евентуални напад на север Косова. Будући да Кфор не даје прецизне информације, можемо основано претпоставити да нешто крију и да су бомбе из арсенала НАТО агресора или злочиначке ОВК – упозорава Каран.

Прочитајте још:  БОНДАРЕВ: Иако нам није увела санкције, не показује некадашњу дружељубивост

Варају се у процени

Аналитичар Стевица Деђански оцењује да не треба искључити могућност да Шиптари покушавају да искористе ситуацију са коронавирусом и нападну север Косова.

– Могуће је да Шиптари мисле како је север Косова тренутно најрањивији, јер се сви баве вирусом. Али, ако тако размишљају, праве рачун без крчмара. Србија је значајно опремила војску, зна одакле прети опасност и свако ко мисли да је занемарила своју јужну покрајину грдно се вара – упозорава Деђански.



Информер

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ПРОНАЂЕНЕ БОМБЕ НА СЕВЕРУ ПОКРАЈИНЕ! Кфор спречио напад Шиптара на Србе?!

  1. Takse moraju biti ukinute jer vi ste u masoj drzavi i vi hocete dami platimo nanasu robu takse od 10 posto jer ste vi normalni u opste toje nasa zemlja i tojeto ako necete milom.poposticete silom sve cemo vas oterati odatle i tamo cemo naseliti emigrante u buduce damo da znate emigrati ce biti naseljeni na kosovu avas cemo isterati sa kosova sve do jednoga albanca jer ste bezobrazni gori ste od kerova icosticemo vas sa lica nase zemlje zajedno sa nasom bracom rusima akurti sto se toliko kurci i haradinaj 100 posto bice udozivotnom zatvoru u rusiji u sibiru 100 posto bicete uhvaceni i poslati ruskim avionom direkno na sibiru u zatvor 100 posto

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *