Раднику Јуре из Раче Славиши Пајовићу одређено задржавање до 48 сати замо што је дао изјаву за медије?!

1

фото: Н1

Раднику компаније Јура у Рачи Славиши Пајовићу, који је приведен данас после скупа незадовољних радника, а непосредно пред давање изјаве за Н1, одређено је задржавање до 48 сати у Полицијској станици у Рачи, потврђено је за Н1.

Он ће у петак у 11 часова, уз кривичну пријаву, бити саслушан у Основном јавном тужилаштву у Аранђеловцу. Приведеном раднику Јуре одређен је бранилац по службеној дужности, сазнаје Н1.

После одржаног скупа незадовољних радника Јуре у 14 часова испред фабрике, Пајовић је сачекао репортера Н1, дописника из Kрагујевца, да пред камером изјави чиме су то радници Јуре незадовољни.

Пајовић се заједно са новинаром упутио на место снимања, када је Пајовићу пришао припадник Полицијске управе Kрагујевац, из станице полиције у Рачи и рекао Пајовићу: „Хајде са мном у полицијску станицу“.

Славиша Пајовић је без речи, нешто иза 14:15, ушао у полицијско возило и од тада се налази у станици полиције.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!




Иначе, у 14 часова Пајовић се обратио испред улаза Јуре пред педесетак радника којима је речено да се ипак уводи трећа смена и рад суботом, али су се разишли и кренули у погоне када је речено да руководство одустаје од рада суботом.

С обзиром на мали број радника, Славиша Пајовић им је рекао да ипак уђу у фабрику, а он је касније ухапшен.

У 15:50 репортер Н1 је снимао зграду Полицијске станице Рача, због чега је легитимисан, а лична карта му је враћена после 15 минута. Полицајац је рекао да је начелница станице ту, али да је надлежна ПУ Kрагујевац.

Прочитајте још:  Крај каријере због вакцине?! Светски рекордер у роњењу оболео после друге дозе!

Начелница Полицијске управе Kрагујевац Јасмина Рајковић није се одазвала на више позива дописника Н1 на мобилни телефон.

Славиша Пајовић се, такође, не јавља на телефон.



Извор: Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Раднику Јуре из Раче Славиши Пајовићу одређено задржавање до 48 сати замо што је дао изјаву за медије?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *