Немци позивају да се Италији не помаже због мафије, Италијани огорчени

1
италија

италија

Италијани су огорчени гласовима из Немачке који позивају да се европска финансијска помоћ не даје Италији због деловања мафије током пандемије вируса корона.

Поједини немачки медији, као што је конзервативни „Ди Велт“, залажу се да Италија не добија финансијску помоћ Европске уније због опасности да она заврши у рукама мафије.

У тексту посвећеном захтевима Италије и Француске да ЕУ покрене тзв. „корона обвезнице“, којим би се помогло погођеним економијама, немачки лист се залаже да помоћ, „која би значајно погодила немачке пореске обвезнике“, буде додељена Италији само за здравствени систем, али не и за подршку економији, јер „мафија само чека новац из Брисела“.

На то су огорчено реаговали бројни италијански политичари, преноси римска „Република“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Међу њима је и италијански министар спољних послова Луиђи Ди Мајо, који је рекао да се ради о „срамном и неприхватљивом ставу“.

„Надам се да немачка влада неће прихватити такав став. Италија сада оплакује жртве вируса корона, али је оплакивала и жртве мафије и не могу да прихватим такво мишљење“, рекао је Ди Мајо.



Он је на свом Фејсбук профилу написао да „људи умиру и Европа има обавезу да реагује“.

„Потребна нам је порука јединства и то не само за Италију, већ за све људе у Европи“, навео је Ди Мајо.

Прочитајте још:  Путин ће присуствовати самиту ОДКБ у Јеревану и састати се са Пашињаном

Негодовао је и Никола Мора, сенатор из Калабрије и председник италијанске антимафијашке комисије, који је навео да су тиме увређене бројне жртве рата против мафије у Италији.

https://www.facebook.com/salviniofficial/posts/10157581062978155

Серђо Батељи, председник одбора за европске послове у италијанском парламенту, назвао је став „Ди Велта“ примером „најгоре анти-италијанске пропаганде“.

Сенатор и бивши потпредседник владе Матео Салвини, навео је на свом Фејсбук профилу да су до сада „милијарде евра отишле из Италије у ЕУ, али не и обрнуто“.

Италија и друге европске земље предложиле су да се издају еврообвезнице, познате и као „корона обвезнице“, како би се помогло привредама земаља погођеним вирусом корона. Немачка се противи таквом задуживању, али последњих дана из владајуће партије ЦДУ чују се гласови да би могла и да промени мишљење.



Спутњик

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Немци позивају да се Италији не помаже због мафије, Италијани огорчени

  1. STARA EVROPA UBOLA”DZEKU U BULJU”….!!!
    VEROVAO SAM DA CE JEDNOG DANA”KOSOVO DOCI U EVROPU”ALI TAKO
    BRZO I TATASTROFALNO……….NISAM.!!!

    ШТО JЕСТ…JЕСТ.
    -МИКИ НЕМО ТЕ ЛАЖЕ НИКИ…..ХАХАХАХА.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *