Црвени крст тражи од Норвешке да преузме децу из Грчког имиграционог центра

1

(Фото: Harald Henden)

Због великог броја заражених Цовид 19 црвени крст тражи да Норвешка преузме део одговорности и евакуисе рањиву децу због тешких услова.

Секретар црвеног крста је навео да верује да Норвешка, која има вец́у контролу над епидемијом короне, сада мора да стоји у европској значки за неке од најтеже погођене деце.

У грчким избегличким камповима, хиљаде избеглица живи у веома лошим условима. Хиљаде малолетне ђеце немају приступ најосновнијим потрепштинама, попут чисте воде, струје и лекова.

Kоронавирус је у Грчку, а према ВГ прегледу, 1884 особе су потврђене да су заражене. 83 су до сада изгубили животе.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Зараза је вец́ дошла до неколико избегличких кампова у земљи. Највец́и камп, камп Мориа у Лезбосу, ​​описан је као “пакао на земљи”, у њему живи око 20.000 људи. 7500 су деца.
Иако је Норвешка одбила да доведе избеглице овде, премијерка Ерна Солберг најавила је почетком априла да су послала новац како би се малолетна деца могла преместити на копну Иако је Норвешка одбила да доведе избеглице овде, премијерка Ерна Солберг најавила је почетком априла да су послала новац како би се деца преместила на копну пријема Грчке.

Укупно десет земаља ЕУ пристаје да учествује у програму који је најављен почетком марта како би довео до 1.600 рањивих малолетника из Грчких имиграционих центара.

Вец́ је познато да је Немачка влада одлучила да у наредних неколико недеља доведе до 500 малолетника млађих од 14 година . Првих 50 деце требало би да стигне недељу дана после Ускрса. Деца ц́е бити карантинована по доласку у земљу.

Прочитајте још:  Берлин може да започне трећи светски рат снабдевањем украјинских оружаних снага ракетама Таурус

Луксембург је такође изразио спремност да одгаја 12 деце и сарађује са Немачком на операцији.



Превод: Васељенска ТВ

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Црвени крст тражи од Норвешке да преузме децу из Грчког имиграционог центра

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *