ИЖИВЉАВАЊЕ НАПРЕДЊАКА: Пензионер добио батине јер је одбио пакет помоћи од СНС

1

(Фото: СНС)

Александар Петронијевић, пензионер из златиборског села Голово, тврди да су га напали напредњаци само зато што је одбио да од њих прими пакет са основним животним намирницама, које су прикупили и делили активисти СНС у Чајетини.

„Хуманитарну“ акцију чајетинских напредњака, како се сазнаје, донацијама је помогао Град Београд.

Седамдесетогодишњи Петронијевић сведочи за Данас да су га, у петак око 16 часова, испред куће његовог пријатеља у селу Голово, физички напала браћа Игор и Никола Стојић, у присуству Ђорђа Дабића, повереника СНС у Чајетини, кандидата за посланика и одборника те странке, и да су му оштетили аутомобил. Петронијевић каже да је нападнут наочиглед свог малолетног унука, који био уплашен и тражио од деде да беже кући.

– Нудили су ми неки пакет помоћи, по кило соли и брашна, литар уља и још нечега. Они су то делили пензионерима по селу. Нисам хтео да узмем пакет и питао сам их одакле им паре за то и рекао да су то платили народним парама, а они су рекли да су пакети стигли из Београда, казао је за Данас Петронијевић.

Уследила је расправа, а један од тројице напредњака, како додаје, оптужио га је да је „за Милана Стаматовића“ (председник Здраве Србије и дугогодишњи председник општине Чајетине, прим.аут), а потом му упућивали псовке и терали га да иде кући.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!



– После препирке, Дабић је узео штанглу и почео да виче и скаче, од чега се мој унук уплашио. Никола Стојић ме је ухватио за врат, а потом је пришао и његов брат Игор који ме је ухватио за рамена и оборио на асфалт, од чега сам разгулио лакат и колено. Некако сам успео да се искобељам, сео у кола и са унуком отишао кући, сведочи Петронијевић и истиче да није члан ниједне странке.

Прочитајте још:  Полицијски час, ако стари буду кршили забрану и казна од 150 хиљада динара

На његов позив, у његову кућу, убрзо је стигла полиција којој је испричао шта се догодило. У понедељак ујутро, додаје Петронијевић, звали су га из чајетинске полиције да дође и да поново да изјаву о нападу и о штети на његовом аутомобилу, на коме су поломљена штоп-светла. Том приликом је, каже, против тројице напредњака поднео пријаву.

Напредњак Ђорђе Дабић је све негирао и саопштио да је „потпуна измишљотина да је било ко претучен током поделе хуманитарних пакета“.

– Очигледно је племенита акција, којом је више од 1.000 домаћинстава у Чајетини добило конкретну помоћ у намирницама, некоме веома засметала па нас и не чуди овакав медијски напад са лажном вести. Јавно кажем да ћу тужити све који су пласирали овакву тврдњу и да ћу сав новац који добијем на суду уплатити за децу ометену у развоју „Зрачак“ из Чајетине“, наводи Дабић у писаној изјави достављеној Данасу. У телефонском разговору за Данас додао је да не жели даље да се упушта у ту проблематику, јер је све што је имао да каже, навео у својој изјави.



– То је лаж и мораћу да тужим све медије који су ме опљували. Не могу да дозволим да пишу да сам тукао неког старца, запретио је медијима Дабић, а потом додао је „био у полицији и да ће поднети кривичну пријаву за лажно пријављивање, јер то“, навео је, „угрожава његову кандидатуру за народног посланика“.

На питање да ли је тачно да је део помоћи, коју су он и активисти СНС делили у Чајетини, обезбедио Град Београд, односно, како мештани наводе, да је то „Весићева помоћ“, он је казао да део донације потиче из „Банке хране, са којом сарађује Град Београд, а да су део обезбедили привредници са Златибора“.

Прочитајте још:  Задња кућа Србија: Европа се ослобађа миграната, а наша власт их прима

– Успели смо да обезбедимо донације које смо дали Црвеном крсту и Центру за социјални рад, а део смо поделили по месним заједницама, казао је за Данас Дабић и објаснио да је „он организовао ту акцију, јер није хтео да се помињу политика и било која странка“.

Говорим истину
– Није ме тукао Дабић, већ браћа Стојићи. Имам фотографије са повредама лакта и колена и они могу да причају шта год хоће, али ја говорим истину, каже Петронијевић.



Данас

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ИЖИВЉАВАЊЕ НАПРЕДЊАКА: Пензионер добио батине јер је одбио пакет помоћи од СНС

  1. MLADI LIZACI RAZVALJENOG SIPTARSKOG PRKNA,ZELJNI VLASTI.
    NEIZIVLJENI SELJACKI KOKOSARI….!!!

    ПРОДАНЕ ГРЕШНЕ ДУШЕ…ПОГАНОГ ПОРЕКЛА…!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *