Марчело: Изоловао бих председника – неће да се тестира, а онда иде са свитом по Србији (Видео)

„Ја бих да изолујем председника. Мислим да би он изоловао мене када бих се понашао као он. Не можете да вичете на људе и да својим примером показујете баналност и примитивност. Каже ја нећу да се тестирам и онда иде са свитом по Србији. Вучић треба да води квиз „Ја волим Србију, пошто он изгледа највише воли земљу“, каже музичар Марко Шелић Марчело.

Марчело каже да су услови карантина и забране кретања донели одређене занимљивости.

„Показало се да можемо да разговарамо овако, да се пије кафа док си гост у емисији, рецимо Миша Вацић може сам себи да донесе воду“, наводи.

Сматра да синтагма „заједно сами“ прикладна за данашњу ситуацију и поручује да на ствари гледа с ведрије стране – „да будемо сами да бисмо остали заједно“.„Не мора да буде оволико ригорозно, али треба бити опрезан. Постоје проблеми које су истакнути, деца с аутизмом, наши најстаријих, рецимо моји родитељи, ја јесам присталица оних који верују да им треба дозволити да убију 200 метара око куће, не разумем зашто је безбедније пустити их у супер маркет, него да здравља ради прошетају. Спасиће нас власт од короне, али шта је са другим болестима, психичким, мислим да се о томе не размишља. Кад све ово прође, људи ће бити пресрећни што могу из куће и заборавиће све што им се дешавало“, каже Марчело.

„Шаљем подршку Јовани Поповић, али и свима који се налазе у њеном положају, људима који крше меру која им није изречена лично већ преко апела“, рекао је Марчело.

Говорећи о забрани кретања од 24 часа, Марчело је рекао – да је то добро прошло код оних што мере рејтинг – и то би нас снашло.

„Онда се свело да буде три, четири дана. Мени то изгледа као признавање немоћи, ако нигде немаш баш такве мере, то је последња ствар коју мораш да урадиш. Свугде где постоји релаксиранији начин то се не дешава. Режим каже да смо ми криви, мислим да су они криви што смо ми криви. Ако неког навикаваш да не размишља, ако афирмишеш шалабајзеризацију, не можеш да очекујеш да људи буду озбиљни кад хоћеш. Ја бих да изолујем предсеедника. Мислим да би он изоловао мене када бих се понашао као он. Не можете да вичете на људе и да својим примером показјете баналност и примитивност. Кажете ја нећу да се тестирам и онда идете са свитом по Србији. Вучић треба да води квиз „Ја волим Србију“ пошто он највише воли земљу“, каже Марчело.

Марчело наводи да се боји да ће ствари тек доћи на наплату и додаје да ригорозне мере по сили нужде дају резултате, али да то није начин.

„Прелиминарна неозбиљност ће нас коштати. Многи људи су то схватили неозбиљно, нису се придржавали, да се организује полиција и војска и да се санкционишу сви они који крше, а да неки задрже слободу, нарочито они 65+. Да пробамо да се окренемо чињенициама ко крши, па да се са њима поприча а не да сви испаштају“.

У вези са могућим строжим забранама за Васкрс, Марчело каже – бојим се да не вреди причати.„Открио сам невероватан степен љутње који добијеш од верника, ако ишта јавно зуцнеш да није безбедно славити празнике на начин на који се слави. Бојим се да не вреди причати. Не видим зашо не може да се верује у постојање Бога и вруса, зашто једно искључује друго. Не видим ситуацију да држава цркви каже не, све је мерење рејтинга, моје је уврење да онај који се пита не резонује на други начин него шта ће то да му донесе“.

Што се тиче конференција за новинаре – без новинара, на питање да ли онда новинари треба да не шаљу питања, Марчело каже да је то питање за струку, јер је то једина шанса да се питања поставе.

„Ужасно је бесмислено, то је влажни сан овог режима како се може понизити новинарство. Ја бих послао питање, да ли пошто тражите да вас ословљавају са шефе и приватно захтевате да вас ословљавају с господару. Кад председник пита – зар мислите да ја ово радим јер сам садиста. То није реторичко питање, одговор је да“, закључио је Марчело.(Н1)

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.