Сто евра на рачуну сваког пунолетног грађанина, а где је помоћ за децу

0

(Фото: Pixabay)

Владином уредбом о директним давањима компанијама и грађанима, потврђено је да ће после окончања ванредног стања свим пунолетним грађанима бити уплаћена једнократна новчана помоћ у износу од 100 евра у динарској противвредности. Деца Уредбом нису обухваћена.

Сто евра на рачуну сваког пунолетног грађанина како оцењује председник Србије можда није фер мера, али, тврди, тако је једино могуће, а да не се прекрши Устав.

“То је огромна помоћ за људе који имају минималце или за људе који немају посао и то добија сваки пунолетни грађанин наше земље”, објаснио је председник.

Адриана Вучетић нема минималац, али има петоро деце и сви су малолетни. Од кад је вирус ушао у Србију за њу и њеног супруга све је мање посла, од државе примају дечији додак од 11 хиљада динара.

“Недостаје управо то што нико није обратио пажњу на ту децу неравномерно је подељена помоћ у висини од 100 евра што је председник поменуо а децу нико није поменуо, добијаће трочлане породице где је троје одраслих по 300 евра а седмочлане, једанаесточлане добијаће само за оца и мајку сва остала деца неће добити ништа”, каже она.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У Министарству за рад и социјална питања упутили су нас на министарство финансија, а у делу Владе у којем се води рачуна о планирању породице кажу да је решавање пандемије сада приоритет.




“Ако у једној породици тата и мама добију по 100 евра то није само за тату и маму сматра се да они који привређују да су у овом тренутку заиста оштећени и то је мера која и требало да буде стимулативна да се направе први кораци после епидемије код нас и ја је сматрам више него оправдану, а уверена сам да ће највећи број родитеља усмерити не баш тако велику суму, али значајну у глобалу – на своју децу”, рекла је министарка Славица Ђукић Дејановић.

Прочитајте још:  Ево зашто је "Заштитимо Јадар и Рађевину" против фондашења и колико су остали "еколози" избушени!!!

“Не може да се даје помоћ само пунолетним грађанима, него деци, то треба да се промени, о томе треба неко да размисли то треба да чује власт и да по том питању уради нешто”, каже Андријана Вучетић.

“У овом моменту најважније је здравље грађана, затим глобални економски опоравак који ће дати шансу сваком човеку који живи у Србији да живот буде бољи”, додаје Ђукић Дејановић.

Новчаница од 100 евра за одрасле можда ће моћи да се преусмери онима којима више треба, идеја је Привредне коморе Србије.

“Размишљамо како да покренемо акцију да људи који желе тих 100 евра који им легну на рачун могу да уплате на посебан фонд који ће бити онда за оне који су много угроженији и којима много више треба тај новац”, рекао је Марко Чадеж из ПKС.

Њих петоро деце Вучетића за сада имају 200 евра од маме и тате у обећању, а за више зависиће од добре воље богатијих суграђана јер их је корона погодила док су били деца.



Н1

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *