Гутереш критиковао Трампову одлуку о финансирању СЗО

0

Доналд Трамп (Фото: РИА Новости / Сергей Гунеев)

Генерални секретар УН Антонио Гутереш критиковао је одлуку америчког председника Доналда Трампа да прекине финансирање Светске здравствене организације (СЗО).

„Сада није време за смањење ресурса за активности Светске здравствене организације или било које друге хуманитарне организације која се бори против вируса“, наводи се у Гутерешевом саопштењу.

Генерални секретар УН је истакао да међународна заједница мора заједно да ради на заустављању пандемије и уклањању њених „разорних последица“.



Амерички председник Доналд Трамп у уторак је објавио о прекиду финансирања Светске здравствене организације. Своју одлуку оправдао је чињеницом да СЗО наводно није благовремено давала информације о вирусу корона, а такође није саопштила истину светској заједници.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Трамо је раније више пута критиковао Светску здравствену организацију јер је, наводно била „превише фокусирана на Кину“, иако велики део финансирања добија од Сједињених Америчких Држава. С тим у вези, обећао је да ће преиспитати финансирање ове организације.

Светска здравствена организација објавила је 11. марта епидемију нове инфекције вируса корона КОВИД-19 за пандемију. Према последњим подацима у свету је забележено више од два милиона случајева заразе, а умрло је више од 126 хиљада људи.



Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *