Месец дана ванредног стања у Србији: Када ћемо се вратити у нормалу?

Полицијски час (Фото: Јутјуб)

Прошло је месец дана од када је председник Александар Вучић прогласио ванредно стање на територији целе Републике Србије.

Србија је одолевала новом вирусу, све до 6. марта, када је регистрован први случај.

Прецизно одређење дана када ћемо се вратити на послове, у школе, кретати у доба које желимо – свакако да у овом тренутку није могуће.

Ово су нека од предвиђања појединих чланова кризног штаба у последњих недељу дана:

Председник Вучић је рекао да се нада да ће крајем априла, најкасније почетком маја бити укинуто ванредно стање.Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је да ће се грађани Србије, судећи према актуелној епидемиолошкој ситуацији, у нормалне токове живота вратити у јуну.

„Најоптимистичнија прогноза је да вртићи и школе прораде крајем маја, а можда чак и у јуну. Факултети ће пратити рад школа, а о тренинзима и спорту још је рано да размишљамо“, рекао је доктор Тиодоровић, уз то процценивши да када је реч о пензионерима они и даље морају да буду у целости затворени.

Пред нама је још пет недеља, оценио је др Предраг Kон: „Само једна биће тешка, и битно је да се у њој не догоди грешка.“

Заменица директора Института Батут Дарија Kисић Тепавчевић у више наврата није желела да говори о датумима, али, већ стандардно, напомиње: „Уз поштовање мера, извесно је да ће епидемији крај бити ближи.“ Недавно је рекла да има идеју када ће то бити, али да не жели да прецизира због ризика да тако не буде, јер би онда уследиле критике на њен рачун.

„Броји се у недељама“, кратко је проценила.Новости

1 Коментар

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.