Патријарх Иринеј: Можемо се молити и код куће

3
Патријарх Иринеј (Фото: FoNet/ Zoran Mrđa)

Лепо је доћи на велике празнике у цркву, али ово је изузетан моменат у нашему животу и можемо се Богу молити и у своме дому, рекао је патријарх Иринеј, који је препоручио народу да прихвати оно што кажу људи од струке, да се тих упустава придржава.

Ове године ћемо прославити посебно Васкрс, у посебним условима, рекао је поглавар Српске православне цркве у интервјуу за празнично издање Блица. Препоручујем нашему народу да прихвати оно што кажу људи од струке, који познају проблем који нас је снашао.

Да се тих упустава придржава. Лепо је доћи на велике празнике у цркву, али ово је изузетан моменат у нашему животу.

Можемо се ми Богу молити и у своме дому, у тој домаћој цркви, рекао је патријарх. Боље је у дому своје мисли и своје жеље и своје срце упутити према цркви, него бити у цркви, а не знам о чему другом мислити.

Ово је прво много боље, указао је он. Наравно, све ће ово проћи, па ћемо се молити Богу и у нашем дому и у црквама, закључио је патријарх Иринеј.

Данас је председник Александар Вучић поручио да неће бити укинута забрана кретања током празника.

FoNet

3 Коментара

  1. Мирославе Гавриловићу јел то значи да од сада можемо наручити да свештеник дође у кућу нас мирјана и да код нас служи литургију?

    Браво Мирославе, браво видимо да баш ревнујтете у екуменизму, папизму и свим осталим нивоима апостасије а и декаденције ! Жалосно је да сте ту пану оцрнили, и сада можемо да вас ословљавамо са ваша мрачности !

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.