Стручњаци тврде да је витамин Ц ефикасан у борби против ЦОВИД-19

(Фото: : Shutterstock)

Витамин Ц је једноставан, али ефикасан у борби против новог коронавируса, али у комбинацији са другим лековима, тврде стручњаци.

„Наша најважнија средства су хидроксихлороквин и фавипиравир. Поред њих, имамо и третман витамином Ц у великим дозама“, рекао је професор Мутлу Демирај, научни саветник са Универзитета медицинских наука у Истанбулу.

Професор каже да витамин Ц не реагује на ове лекове, нема нуспојаве и сигуран је.

Наглашавајући да је витамин Ц ефикасан у лечењу ЦОВИД-19, Демирај је подсетио на студију у научном часопису „ЈАМА“ где је истакнуто „да примена витамина Ц пацијентима на одељењу интензивне неге који имају оштећење плућа, смањује ризик од смрти за отприлике 20 одсто“.Такође, у студији спроведеној на 50 средње озбиљних пацијената са ЦОВИД-19 у Шангају, није забележено да је неки пацијент преминуо који је лечен високим дозама витамина Ц.

С обзиром на то како коронавирус проузрокује болест, врло је важно да се пази на имунолошки систем, који треба да буде јак и функционише уредно и правилно.

Демираy је истакао да је познато да витамин Ц помаже имунолошком систему у борби против било које болести.

„Мањак витамина Ц код пацијената са ЦОВИД-19 додатно ремети имунолошки систем који тада почиње да штети организму“, навео је Демирај.Анадолија

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.