Стручњаци тврде да је витамин Ц ефикасан у борби против ЦОВИД-19

0

(Фото: : Shutterstock)

Витамин Ц је једноставан, али ефикасан у борби против новог коронавируса, али у комбинацији са другим лековима, тврде стручњаци.

“Наша најважнија средства су хидроксихлороквин и фавипиравир. Поред њих, имамо и третман витамином Ц у великим дозама”, рекао је професор Мутлу Демирај, научни саветник са Универзитета медицинских наука у Истанбулу.

Професор каже да витамин Ц не реагује на ове лекове, нема нуспојаве и сигуран је.

Наглашавајући да је витамин Ц ефикасан у лечењу ЦОВИД-19, Демирај је подсетио на студију у научном часопису “ЈАМА” где је истакнуто “да примена витамина Ц пацијентима на одељењу интензивне неге који имају оштећење плућа, смањује ризик од смрти за отприлике 20 одсто”.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Такође, у студији спроведеној на 50 средње озбиљних пацијената са ЦОВИД-19 у Шангају, није забележено да је неки пацијент преминуо који је лечен високим дозама витамина Ц.

С обзиром на то како коронавирус проузрокује болест, врло је важно да се пази на имунолошки систем, који треба да буде јак и функционише уредно и правилно.

Демираy је истакао да је познато да витамин Ц помаже имунолошком систему у борби против било које болести.

“Мањак витамина Ц код пацијената са ЦОВИД-19 додатно ремети имунолошки систем који тада почиње да штети организму”, навео је Демирај.



Анадолија

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *