Ексклузивно: Страшно знамење у Грчкој: На Велики Петак, прокрвоточила икона Христова (видео)

0

(Фото: Танјуг)

На Велики Петак, у храму у једном старачком дому у Атини, прокрвоточила је икона Распећа Господа нашега Исуса Христа. Видећи ово страшно знамење, не можемо да га не повежемо са Христос – издајничком одлуком Грчке Цркве да услед пандемије корона-вируса пренесе празновање Васкрса на Оданије Пасхе, које према овогодишњем црквеном календару треба да се прославља 27.маја.

Oво практично значи да верни овогодишњи Васкрс неће моћи да прославе Васкршњом Литургијом, већ да ће се окупити на дан када се по црквеном календару по последњи пут пева „Христос Васкрсе“ и да ће управо на тај начин, проузношењем Васкршњег тропара, прославити овај велики хришћански празник. Овом чином без преседана, Грчка Црква је – од свих Помесних Православних Цркава – отишла најдаље у отпадији и издаји Христа, коју је претходно започела признавањем и молитвеним општењем с украјинским расколницима.

„И збива се на њима пророштво Исаијно, које говори: ушима ћете чути, и нећете разумети; и очима ћете гледати, и нећете видети. Јер је одрвенело срце ових људи, и ушима тешко чују, и очи су своје затворили да како не виде очима, и ушима не чују, и срцем не разумеју, и не обрате се да их исцелим” (Мт.13,14-15).



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Борба за веру

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *