Depositphotos, wideonet

Епидемија коронавируса у Јужној Америци може довести до несташице кафе, преноси агенција Блумберг.

Због смањеног радног времена, затварања банака, потешкоц́а са превозом и страха запослених од заразе, може се десити да једноставно нема довољно људи за бербу зрна кафе. Ово се посебно односи на Kолумбију, Бразил и Перу, који чине скоро две трец́ине светске производње зрна кафе арабике.

Берба би требало да почне следец́ег месеца, мада многи радници напуштају плантаже због велике вероватноц́е заразе вирусом корона и, истовремено, мале плате.

“Вирус је можда пре неколико месеци мутирао у коначни облик који утиче на људе, али је остао унутар слепог миша, друге животиње или чак човека неколико месеци а да није инфицирао друге људе”, рекао је генетичар Петер Форстер.

Он и даље ради на истраживању о пореклу вируса, а како је навео, вирус је почео да се шири међу људима између 13. септембра и 7. децембра.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Већ неко време круже различите контроверзне приче о настанку вируса, а амерички председник Доналд Трамп оптужује Пекинг за глобалну здравствену кризу.

Трамп је у више наврата оптуживао ту земљу за “заташкавање” у раним фазама њеног избијања, инсистирајући на томе да је Светска здравствена организација помогла кинеским званичницима да прикрију информације.



За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *