Од петка до јутрос кажњено већ 425 људи: Један човек је чак ЧЕТИРИ ПУТА прекршио полицијски час

2

ДИРЕКТОР полиције Владимир Ребић каже да је од почетка примене мера за кршење забране кретања кажњено 4.650 особа.

Он је за РТС рекао да је од почетка забране кретања у петак у 17.00 часова до јутрос у 7.00 кажњено 425 људи што је, према његовим речима, око девет одсто више у односу на прошли викенд.

Од кад је почела примена мера кажњавања за кршење полицијског часа процесуирано је 4.650 грађана, у просеку 59 на 100.000 грађана.

Забрана кретања се највише кршила у Панчеву, Ваљеву и Кикинди, а најмање у Пријепољу, Сомбору, Крагујевцу.

Директор полиције наводи да има неочекивано много повратника тј. оних који су више пута прекршили забрану кретања. Две особе су меру прекршиле четири пута, шест особа је три пута кажњено, а 19 особа два пута.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Испричао је и да је један грађанин у року од 15 дана чак четири пута прекршио прописе.

Први пут је је кажњен у Сурчину са 50.000 крајем марта. За наколико дана, 4. априла, изазвао је саобраћајну несрећу а имао је 1,1 промил алкохола у крви и кажњен је са 100.000 динара.



За четири дана поново је управљао возилом под дејством алкхола, па је кажњен са 150.000, и за време док је био на трежњењу у станици, поломио је инвентар МУП-а.

Он је затим, додаје Ребић, потписао споразум о признању кривице па га очекује издржавање казне од четири месеца кућног затвора.

У међувремену је 13. априла поново затечен да крши полицијски час и то поново са 1,4 промила алкохола у крви. Кажњен је са 150.000 динара и 60 дана затвора.

Прочитајте још:  Вакцинација може бити обавезна: Шта предвиђају изменe закона који је ове недеље у Скупштини Србије

Према Ребићевим речима, тај грађанин је сада у Падинској скели.

-Тако да је за 390.000 динара оштетио буџет и засигурно ће изгубити дозволу. То је једно неразумно понашање – напомиње Ребић.



Tanjug

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Од петка до јутрос кажњено већ 425 људи: Један човек је чак ЧЕТИРИ ПУТА прекршио полицијски час

  1. Јадне ли изјаве директорчића и послушника у полицији. Имаш ли уопште савести да тако нешто изјавиш срам те било. У највећем јеку епидемије ћутиш на кривично дело државног удара, омогућујеш тим криминалцима да спроводе своју анархију над грађанима СРБИЈЕ А ПО ЗАКОНУ СИ ОБАВЕЗАН И ПРИМАШ ПЛАТУ ДА СПРОВОДИШ УСТАВ СРБИЈЕ НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ. ДУЖАН СИ ДА СПРОВОЂЕЊЕМ УСТАВА ОМОГУЋИШ СЛОБОДУ КРЕТАЊА ГРАЂАНА, СЛОБОДУ ГОВОРА КАО И БЕЗБЕДНОСТ СВИХ ГРАЂАНА А НЕ ДА СЕ ХВАЛИШ КОЛИКО СТЕ РЕШЕЊА ДОНЕЛИ А ПОЛА ЋЕ ИХ ПАСТИ У ВОДУ БАШ ЗБОГ СУПРОТНОСТИ СА УСТАВОМ СРБИЈЕ. ПА ОНДА ЋЕШ ТИ И ПОЛИЦАЈЦИ КОЈИ СУ ИЗВРШАВАЛИ ТАКВА НАКАРДНА НАРЕЂЕЊА СУПРОТНА УСТАВУ СРБИЈЕ КРИВИЧНО ДА ОДГОВАРАТЕ А ГРАЂАНИМА КОЈИМА СТЕ ДОНЕЛИ ТАКВА РЕШЕЊА ЋЕ СЕ ИСПЛАЋИВАТИ ОДШТЕТА ИЗ ДРЖАВНЕ КАСЕ ДАКЛЕ НАС ПОРЕСКИХ ОБАВЕЗНИКА. ОВО ШТО РАДИШ РЊБИЋУ ЈЕ ЧИСТ ПРЕДИЗБОРНА ПРОПАГАНДА И ТО ЛАЖНА. ПО ЗАКОНУ О ПОЛИЦИЈИ НИЈЕДАН ПОЛИЦАЈАЦ НИТИ ОВЛАШЋЕНО СЛУЖБЕНО ЛИВЕ НЕСМЕ ДА БУДЕ У СТРАНЦИ, ДА ЈЕ НА БИЛО КОЈИ НАЧИН У ВЕЗИ СА НЕКОМ СТРАНКОМ ДА ОМОГУЋВА ИЛИМЗА РАЧУН ТЕ СТРАНКЕ-ПАРТИЈЕ ВРШИО ПРОПГАНДУ И УТИЧЕ НА ЊЕН РАД. А ТИ СВЕ ОВО ШТО РАДИШ РЕБИЋУ РАДИШ У КОРИСТ КАРТЕЛА СНС ТАЧНИЈЕ ЗА ВУЧИЋА. КОЛИКО СИ ДОСАД ИЗВРШИО КРИВИЧНИХНДЕЛА Н ОВАКАВ НАЧИН РЕБИЋУ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *