Од петка до јутрос кажњено већ 425 људи: Један човек је чак ЧЕТИРИ ПУТА прекршио полицијски час

ДИРЕКТОР полиције Владимир Ребић каже да је од почетка примене мера за кршење забране кретања кажњено 4.650 особа.

Он је за РТС рекао да је од почетка забране кретања у петак у 17.00 часова до јутрос у 7.00 кажњено 425 људи што је, према његовим речима, око девет одсто више у односу на прошли викенд.

Од кад је почела примена мера кажњавања за кршење полицијског часа процесуирано је 4.650 грађана, у просеку 59 на 100.000 грађана.

Забрана кретања се највише кршила у Панчеву, Ваљеву и Кикинди, а најмање у Пријепољу, Сомбору, Крагујевцу.

Директор полиције наводи да има неочекивано много повратника тј. оних који су више пута прекршили забрану кретања. Две особе су меру прекршиле четири пута, шест особа је три пута кажњено, а 19 особа два пута.

Испричао је и да је један грађанин у року од 15 дана чак четири пута прекршио прописе.

Први пут је је кажњен у Сурчину са 50.000 крајем марта. За наколико дана, 4. априла, изазвао је саобраћајну несрећу а имао је 1,1 промил алкохола у крви и кажњен је са 100.000 динара.За четири дана поново је управљао возилом под дејством алкхола, па је кажњен са 150.000, и за време док је био на трежњењу у станици, поломио је инвентар МУП-а.

Он је затим, додаје Ребић, потписао споразум о признању кривице па га очекује издржавање казне од четири месеца кућног затвора.

У међувремену је 13. априла поново затечен да крши полицијски час и то поново са 1,4 промила алкохола у крви. Кажњен је са 150.000 динара и 60 дана затвора.

Према Ребићевим речима, тај грађанин је сада у Падинској скели.

-Тако да је за 390.000 динара оштетио буџет и засигурно ће изгубити дозволу. То је једно неразумно понашање – напомиње Ребић.Tanjug

2 Коментара

  1. Јадне ли изјаве директорчића и послушника у полицији. Имаш ли уопште савести да тако нешто изјавиш срам те било. У највећем јеку епидемије ћутиш на кривично дело државног удара, омогућујеш тим криминалцима да спроводе своју анархију над грађанима СРБИЈЕ А ПО ЗАКОНУ СИ ОБАВЕЗАН И ПРИМАШ ПЛАТУ ДА СПРОВОДИШ УСТАВ СРБИЈЕ НА ЦЕЛОЈ ТЕРИТОРИЈИ. ДУЖАН СИ ДА СПРОВОЂЕЊЕМ УСТАВА ОМОГУЋИШ СЛОБОДУ КРЕТАЊА ГРАЂАНА, СЛОБОДУ ГОВОРА КАО И БЕЗБЕДНОСТ СВИХ ГРАЂАНА А НЕ ДА СЕ ХВАЛИШ КОЛИКО СТЕ РЕШЕЊА ДОНЕЛИ А ПОЛА ЋЕ ИХ ПАСТИ У ВОДУ БАШ ЗБОГ СУПРОТНОСТИ СА УСТАВОМ СРБИЈЕ. ПА ОНДА ЋЕШ ТИ И ПОЛИЦАЈЦИ КОЈИ СУ ИЗВРШАВАЛИ ТАКВА НАКАРДНА НАРЕЂЕЊА СУПРОТНА УСТАВУ СРБИЈЕ КРИВИЧНО ДА ОДГОВАРАТЕ А ГРАЂАНИМА КОЈИМА СТЕ ДОНЕЛИ ТАКВА РЕШЕЊА ЋЕ СЕ ИСПЛАЋИВАТИ ОДШТЕТА ИЗ ДРЖАВНЕ КАСЕ ДАКЛЕ НАС ПОРЕСКИХ ОБАВЕЗНИКА. ОВО ШТО РАДИШ РЊБИЋУ ЈЕ ЧИСТ ПРЕДИЗБОРНА ПРОПАГАНДА И ТО ЛАЖНА. ПО ЗАКОНУ О ПОЛИЦИЈИ НИЈЕДАН ПОЛИЦАЈАЦ НИТИ ОВЛАШЋЕНО СЛУЖБЕНО ЛИВЕ НЕСМЕ ДА БУДЕ У СТРАНЦИ, ДА ЈЕ НА БИЛО КОЈИ НАЧИН У ВЕЗИ СА НЕКОМ СТРАНКОМ ДА ОМОГУЋВА ИЛИМЗА РАЧУН ТЕ СТРАНКЕ-ПАРТИЈЕ ВРШИО ПРОПГАНДУ И УТИЧЕ НА ЊЕН РАД. А ТИ СВЕ ОВО ШТО РАДИШ РЕБИЋУ РАДИШ У КОРИСТ КАРТЕЛА СНС ТАЧНИЈЕ ЗА ВУЧИЋА. КОЛИКО СИ ДОСАД ИЗВРШИО КРИВИЧНИХНДЕЛА Н ОВАКАВ НАЧИН РЕБИЋУ.

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.