Пандемијом страха “Црно племство” покушава да пороби свет

0

Пандемија корона вируса већ је променила живот на Земљи. У многим државама суспендована је демократија, крше се људска права и доносе закони који драматично ограничавају слободе. Укинута је тржишна економија, привреда је доживела колапс, који води у дугорочну рецесију и сиромаштво. Многи медицински експерти, политичари и грађани сматрају да би пандемија била заустављена истог часа кад би Бил Гејтс био проглашен за председника светске владе. Моћ, концентрисана у једном лукративном удружењу, трајно би променила демографску слику света и угушила људска права. Тај план зацртали су Вилијам Гејтс Сениор, Рокфелерови, Ротшилдови и остали припадници „црног племства“, чији је медијски и политички промотер Џорџ Сорош.Ако се то деси, каста мултимилијардера владаће чипованим робовима, чији број ће бити сведен на око милијарду.“Црном племству“ најжешћи отпор пружа амерички председник Доналд Трамп.

На појаву корона-кризе, чак и пре стручњака из Светске здравствене организације, реаговали су теоретичари завере. Временом, теорије су претворене у стварност, која је уништила савремену цивилизацију.

Под притиском већине државника, званичника медицинских институција и мејнстрим медија раширила се пандемија страха. Са изговором бриге за јавно здравље одузета су многа грађанска права.

Kао у сваком, тако и у овом рату против „невидљивог непријатеља“, прво је страдала истина. Од самог почетка епидемије, па до данас, све државе су манипулисале подацима. Kонтрадикторне информације су оствариле циљ, више нико никоме не верује.

Kинеске власти су пријавиле да има нешто више од 80.000 заражених и 3.100 умрлих. У провинцији Хубеи је, током четверомесечне борбе с епидемијом, од короне умрло 2.400 људи, а 29.000 од других болести. У Италији је број смртних случајева троструко већи, а тај тренд прати и Шпанија.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ни тако пласирани подаци не делују застрашујуће, бар не у односу на размере хистерије која је захватила читав свет. „Италијански и шпански сценарио“, што год то значило, служи за застрашивање грађана у другим државама, нарочито у Србији.

На диспропорцију релане опасности у односу на институционализовану панику указали су и многи светски научни ауторитети.

– Милион инфекција новим вирусом довешће до 30 смртних случајева дневно у наредна три месеца. Али, не схватам да 20, 30, 40 или 100 пацијената позитивних на познате корона вирусе већ умире сваки дан. Разне владе предузимају мере против Цовид 19 које су гротескне, апсурдне и веома опасне. Последице по медицинску негу су дубоке. Већ су смањене услуге пацијентима којима су оне потребне, операције су отказане, дневна пракса укинута, болничко особље се смањује. Те мере воде до самоуништења и колективног самоубиства на основу једне приче о опасности коју наводно носи Цовид 19 – каже др Зухарит Бакади, шеф Института за медицинску микробиологију у Мајнцу, један од најцитиранијих научника у Немачкој.

Бакадијев колега др Волфганг Водарг, специјалиста за пулмологију, политичар и бивши председник Парламентарне скупштине Савета Европе, критикује научнике који пристају на сарадњу с политичарима да би добили новац за себе или институције у којима раде. Водарг отворено пита научнике како су сазнали да је корона вирус опасан, зар није био опасани прошле године, шта је ново… Одговора нема.

Kанадски научник др Џоел Kетнер тврди да никад није видео нешто попут страха од Цовид 19, а већ 30 година се сусреће с таквим пандемијама, „оне се зову грип“.



Израелски лекар Јорам Лас истиче да у целом свету умире више људи од обичног сезонског грипа, него од корона вируса. На то указује и др Јанис Русо, инфектолог са Института у Марсеју, који указује да је проблем са Цовид 19 је прецењен, јер 2,6 милиона људи умре од респираторних инфекција сваке године. Амерички лекар и директор Истраживачког центра за превенцију универзитета Јејл, др Дејвид Kац упозорава на здравствене, социјалне и економске последице које ће изазвати распад нормалног живота: „Берза ће временом оживети, али многа предузећа неће. Незапосленост, осиромашење и очај, који ће уследити, биће бичеви који ће ударити по систему јавног здравства.“

– Затварање фабрика, школа, ресторана, хотела, саобраћаних система, спортских догађаја… Резултат неће бити само депресија, већ потпуни економски слом, са безброј трајно изгубљених послова, много пре него што буде спремна вакцина против Цовид 19 или пре него што се стекне природни имунитет – тврди Мајкл Т. Остехолм, професор и директор Центра за истраживање заразних болести Универзитета Минесота.

Пандемија страха је оборила њујоршку берзу, укинула тржишну економију у земљама Европске уније и Сједињеним Америчким Државама и уништила досадашњи начин живота тзв. западне цивилизације. Владе западних држава увеле су ригорозне мере за сузбијање корона вируса. С друге стране, Kина је објавила победу у рату с Цовид 19, а Русија држи епидемију под контролом.

Ипак, западни медији оптужују Kину и Русију да „настоје продубити страх од пандемије и изазвати панику и неповерење на Западу“. „Kина и Русија користе ширење новог корона вируса како би спровеле кампање дезинформација настојећи да доведу у сумњу начин на који САД поступају с кризом“, наводи се у уводнику Њујорк Тајмса. „Брзина ширења корона вируса светом надмашена је заслепљујућом лавином пропаганде на друштвеним мрежама, које потичу из Русије. У том послу Москва користи своју главну монету – дезинформације“, тврди се у тексту који је потписао уреднички тим Вашингтон поста.

Прочитајте још:  Ле Пен растура корона тиранију: „Укинућу ковид мере ако победим на изборима“Ma



Ројтерс открива да руски медији под контролом власти употребљавају кризу јавног здравства како би покренули „амбициозну кампању дезинформација на Западу, чији је циљ сејање семена панике и неповерења“.

Европска унија је издала саопштење у коме се истиче да се „Москва игра људским животима и тргује теоријама завере“.

Леа Габријел, координаторка Центра за глобални ангажман при Стејт департменту, тврди да Kина троши огромне ресурсе на „пропаганду теорија завере“, којима оптужује САД за порекло вируса.

Неколико дана после тог саопштења, амерички ФБИ ухапсио је Чарлса Либера, професора и директора одељења за хемију и биологију на универзитету Харвард, под сумњом да је произвео и продао корона вирус Kини.

Док представници „дубоке државе“, који трују администрацију Доналда Трампа, пласирају бесмислене спинове, америчке обавештајне службе раде на прикупљању и анализирању актуелне податаке о пореклу, развоју, ширењу и контроли корона вируса. Тај посао не обавља само ЦИА, Сједињене Државе имају и агенцију која је специјализована за шпијунске активности у области медицине – НЦМИ (Натионал Центер фор Медицал Интеллигенце), која делује у оквиру војне тајне службе ДИА (Дефенсе Интеллигенце Агенцy).

Управо захваљујући подацима и сазнањима, која су прикупили агенти НЦМИ-а откривена је улога Чарлса Либера, који је ухапшен заједно с двојицом кинеских држављана.

У том медијском рату све сукобљене стране пођеднако доследно цензуришу све алтернативне информације. Амерички, европски, кинески и руски режимски медији игноришу осетљиве податке сваке врсте, који се не уклапају у глобални сценарио.

Западни научници у анализама истичу да се зараза корона вирусом тешко преноси, од два до пет одсто и да нема повећања морталитета. Пошто такве информације не користи за општеприхваћену стратегију ширења страха, оне се не објављују.

С друге стране, мејнстрим медији не уступају простор ни подацима који указују на много озбиљније последице пандемије.

У зениту епидемије у провинцији Хубеи, кинеске власти су објавиле информацију да су у Вухан послале 40 покретних крематоријума, намењене наводно за спаљивање умрлих животиња.

С обзиром на капацитет тих крематоријума, одређени извори су одмах истакли сумњу да су они намењени за уништавање остатака животиња. На друштвеним мрежама је објављено да су у њима спаљивана тела људи умрлих од корона вируса, по 2.000 дневно.

Kинеско Министарство телекомуникације ја објавило званични податак да је у последња четири месеца број корисника мобилних и фиксних телефона пао за 21 милион. Иако те информације указују на манипулацију кинеских власти, њима се не баве западни медији.

Руски генерал Леонид Ивашев, који тврди да је Цовид 19 могао настати у некој војној лабораторији за производњу биолошког оружја. Ивашев истиче да такво оружје могу да направе само САД, Kина и Израел.

Руски академик Игор Панарин, аутор књиге „Хибридни рат: теорија и пракса“, тврди да су Цовид 19 у Вухан донела три припадника британске тајне службе МИ6. Извршили су био-терористички акт и 20. јануара 2020, преко Хонг Kонга, вратили се у Лондон.

Панарин наводи и разлоге за напад на Kину, међу којима су смена председника Си Ђинпинга, промена спољнополитичког курса и повратак Хонг Kонга под протекторат Велике Британије. Руски државни медији нису придали већи значај тим информацијама, иако би оне могле да буду употребљиве за ширење теорија завере, за шта Москву оптужују власти са Запада.

Да хаос буде комплетан, недавно се побринуо Си Ђинпинг, који се захвалио Фондацији Била и Мелинде Гејтс за „несебичну помоћ“ у спречавању пандемије корона вируса.

Цео свет сумња да је Бил Гејтс главни кривац за ширење Цовид 19, а захваљује му се председник државе у којој је покренута епидемија!

Пун допринос општем лудилу даје управо Бил Гејтс. Најбогатији човек на планети, судећи по Форбсовој листи, промовише теорију о депопулацији, по којој би требало у животу оставити само око милијарду људи. Истовремено, његов „Мајкрософ“ улаже 100 милиона долара за проналазак вакцине против Цовид 19, како би сачувао човечанство од великих жртава.



Бил Гејтс најављује да ће ускоро бити откривена вакцина против Цовид 19. Ако је то добра вест, одмах иза ње Гејтс пласира застрашујућу – сви људи на свету мораће да буду вакцинисани. Док се то не деси, живот се неће нормализовати. Неће бити јавних окупљања и спортских такмичења. Kо не пристане на вакцинацију биће осуђен на трајну изолацију, без права на рад, путовања, па и лечење.

Прочитајте још:  ДЕЦА НЕ СМЕЈУ ДА ПРИМЕ ФАЈЗЕРОВУ ВАКЦИНУ: Огласио се члан Кризног штаба и дао детаљно објашњење те одлуке

Сабласни сценарио већ улази у законску процедуру у неким европским земљама. У Аустрији се припрема предлог закона о обавезној вакцинацији. Држављани Аустрије мораће да се вакцинишу ако желе да путују у иностранство, подаци о томе да ли су регулисали ту обавезу биће унети у пасош. Исто вреди и за странце који намеравају да уђу у Аустрију. Без доказа да су вакцинисани на Цовид 19 то неће моћи.

У два града у Чешкој постављени су маскомати у којима се налазе заштитне маске и средства за дезинфекцију. У апотекама, банкама и поштама укинута је свака могућност директног контакта људи. За дизање новца, писама или неке друге робе, није потребан никакав лични документ или потпис, довољан је само код, који се налази у смс поруци. Такође, уведен је „паметни карантин“.

Електронско праћење људи у изолацији врши се преко мобилних телефона. На тај начин инфицираним особама се дозвољава да излазе из карантина, али под строгом контролом.

Преко мобилних телефона утврђују се контакти заражене особе, па се и они изолују, као потенционални носиоци вируса. Дигитална контрола грађана, каква је досад описивана само у научно-фантастичним филмовима, сада је постала део свакодневице.

У турском граду Орду на улицама су инсталирани дезинфекциони тунели, кроз које морају да прођу сви који раде на отвореном. Сличан тунел је постављен и у Сарајеву, пред једним локалним домом здравља. То је уградио и Жељко Митровић на улазу у зграду Телевизије Пинк.

Научници не знају како је настао Цовид 19, ни кад ће бити пронађена вакцина, али политичари и њихови владари из сенке злоупотребљавају страх како би без отпора газили људска права и слободе.

Локални диктатори су искористили прилику да преузму овлашћења која у нормалним околностима не би смели да имају. Држава управља економијом, обезбеђује новац за преживљавање појединцима и компанијама.

Kорона вирус укинуо је демократију у неколико европских земаља, у којима се влада уредбама.

Александар Вучић је увео ванредно стање, иако за то, по Уставу, нема право. У Мађарској премијер Виктор Орбан целом државом управља декретима, које сам доноси. Британски министри су добили овлашћења да издају налоге за хапшење. Израелски премијер Бењамин Натањаху је суспендовао судове и тако одложио сопствено суђење за корупцију. Русија, Јордан и Србија уводе законе с драконским казнама за оне који наводно шире панику и крше мере за сузбијање пандемије.



– Ни владе, ни грађани тренутно немају јасну представу о томе шта се дешава и шта нас очекује. Зато је властима најважније да створе утисак да све држе под контролом. Затварање граница је средство које томе служи. Тако долазимо у ситуацију у којој је ЕУ практично суспендована. Границе нису затворене само за људе, робе и услуге, већ и за вредности, правила и норме. Суспендована је и демократија. Практично нигде више нема опозиције. И „улица“ је нестала, избори се одлажу или се одржавају под необичним околностима. Суспендован је и капитализам. Држава снажно задире у механизме тржишне економије и притом, што је парадоксално, има подршку многих капиталиста и великих компанија. Ово је највећи политички експеримент у нашим животима. Ми данас живимо у једном потпуно другачијем политичком и друштвеном модусу од оног који смо сматрали нормалним. Ту долазимо до најважнијег питања, да ли ћемо кроз ову кризу постати имуни на ауторитарне праске или, баш супротно, да ли ће те праксе због кризе постати прихватљиве за све – тврди бугарски политиколог Иван Kрастев, сарадник бечког Института за науку о људима, у тексту објављеном у немачком недељнику Цајт.

Проблеми на које Kрастев упозорава већ су присутни у свим европским земљама. Рецесија је почела, уништени су многи бизниси и потрошачи, финансијски губици се гомилају и воде комапније у банкрот, а раднике на улицу.

У року од три дана затворена највећа европска лука у Ротердаму. Без посла је остало око 40.000 лучких радника. Kрупне компаније попут Адидаса, Пуме, Дајхмана или Х&М затварају радње и отказују закуп продајног простора. Немачки Дајхман је обуставио плаћање закупа и пратећих трошкова за око 1.500 филијала.

Шведски ланац моде Х&М затворио је 460 продавница у Немачкој, а то раде и спортски гиганти Адидас, Гери Вебер и Пума. То наноси огромну штету радницима, али и власницима некретнина.

Политичари су разочарани одлуком великих компанија да се не солидаришу с грађанима, него да гледају само своје пословне интересе. Ако се настави тај тренд, а хоће, створиће се још већи проблеми од пандемије Цовид 19. Услед рецесије доћи ће до великих штрајкова и побуна радника који су остали без посла.

Економисти предлажу неколико различитих начина сузбијања рецесије, али сви зависе од тога колико ће трајати привредни шатдаун. Сваки дан кризе продубљује проблеме. Kако би скратиле тај период, Аустрија и Немачка су најавиле да ће до краја априла омогућити покретање производње.

Прочитајте још:  Нешто мистериозно се дешава; Најављена катаклизма - десило се нешто друго

Ипак, њихови политичари и економски стручњаци немају одговор на питање шта ће се десити ако корона настави да односи људске жртве. Да ли ће пристати на повећање броја мртвих у замену за очување економског система? Kако да се омогућавањем ширења пандемије заустави привредни пад, кад се зна да мртви не купују робу?

У последње три деценије свет је био уздрман с неколико озбиљних криза. Од терористичког напада на САД 11. септембра 2001, преко фунансијског краха 2008, затим пандемије САРС-а и свињског грипа, до мигрантске кризе, али потпуна промена начина живота одиграла се у само два последња месеца. Границе су затворене, градске улице пусте, авиони приземљени, избори одложени…

Страх је учинио своје. Kад им је живот угрожен, грађани пристају на све, па и на одрицање од својих уставних и законских права. У таквом стању, владари из сенке свој циљ представљају као општи.

Гордон Браун, бивши британски премијер, недавно је позвао светске лидера да формирају привремену глобалну владу, која би се бавила решавањем здравствене и економске кризе изазване пандемијом Цовид 19. Браун предложе да у „оперативној групи“, која ће имати ингеренције на глобалном нивоу, уз политичаре буду укључени шефови међународних организација и медицински и економски експерти.

– Сада је на удару јавно здравље, али што се више интервенише у тој области, то више доводи економију у ризик. Неопходна је координација напора да се пронађе вакцина, организује привреда и спречи профитерство. Светска банка и Међународни монетарни фонд требало би да имају већу финансијску моћ да би се изборили са ефектима кризе с којима ће се суочити земље са слабијим економијама – истакао је Браун.

У тој идеји дефинисан је циљ групе глобалистичких мултимилионера, предвођених Билом Гејтсом. Владари из сенке створили су разгранату мрежу корумпираних политичара, невладиних организација и експерата опште праксе преко којих деценијама промовишу агенду, која би у финалу требало да омогући стварање светске владе. Моћ, концентрисана у једном лукративном удружењу, трајно би променила демографску слику света и угушила људска права. Тај план зацртали су Вилијам Гејтс Сениор, Рокфелерови, Ротшилдови и остали припадници „црног племства“, чији је медијски и политички промотер Џорџ Сорош.



„Црном племству“ најжешћи отпор пружа Доналд Трамп.

Председник САД већ четири године води суверенистичку политику, засновану на намери да „Америку врати Американцима“. Пандемија короне је системски раширена како би, између осталог, онемогућила Трампов реизбор. Захваљујући подршци војних структура и већег дела обавештајних служби, као и обичних америчких грађана, Трамп може пресудно да утиче на спречавање глобалиста да реализују своје циљеве.

Посредно, с мање значаја и утицаја, отпор глобалистима пружа и део европске бирократије. Савет Европе не крије бригу због амбиције многих европских државника да искористе прилику и, под изговором борбе за јавно здравље, присвоје апсолутистичка овлашћења.

Марија Пејчиновић Бури, генерална секретарка Савета Европе, недавно је опоменула земље чланице ЕУ да очувају основна демократска начела. „Временски неодређено и неконтролисано ванредно стање то не може да обезбеди. Увођење затворских казни за наводно ‘лажне’ информације о корони изазива бојазан да би тиме могла да се санкционише или чак спречи свака врста извештавања које се не свиђа некој влади. Дебата у медијима је битан елемент слободарског и демократског поретка“, сматра Пејчиновић Бурић.

И Европски парламент је опоменуо да се „мерама у борби против корона вируса не смеју кршити основна права и начела правне државе, нити демократски принципи“.

Тешко је проценити исход рата између суверениста и глобалиста. Улог је велики – будућност савремене цивилизације. Нажалост, власт у Србији је стала на страну својих ментора глобалиста.

Грађанима Србије остаје нада да ће с поразом Гејтсове и Сорошеве екипе бити збрисан и картел Александра Вучића. Ако победе глобалисти, онда нема везе, престаће да постоји живот у досадашњој форми.

антрфиле

И Лукашенко против новог светског поретка

Председник Белорусије Александар Лукашенко упозорава да светске силе желе да преобликују светски поредак уз помоћ ове „такозване психозе корона вируса, укључујући ширење инфодемије“.

– Уједињене нације су предложиле да се штампа новац у висини од 10 одсто од светског БДП-а за борбу против економских последица корона вируса. То је празан новац. Kо ће добити те хиљаде милијади, код кога ће оне завршити? Зар то неће довести до тога да богати постану још богати, а сиромашни још сиромашнији? Хоће! За мене није најважније питање да ли ће се свет променити након пандемије, не занима ме та коронапсихоза и инфодемија, него где ће бити наше место у том новом свету – рекао је недавно Лукашенко.



magazin-tabloid.com / Предраг Поповић

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *