ПРЉАВА ЗНАЧКА: Полицајци на Васкрс тукли Бојана Савића, а онда му обрисали диктафон и телефон да би сакрили доказе?

(Фото: Depositphotos, londondeposit)

Бојан Савић, из удружења Грађанска патрола, тврди да је јуче физички нападнут од стране два припаника полиције, а затим приведен у ПС Стари град где су му полицајци избрисали снимке инцидента. Савић који има новинарску легитимацију и дозволу за кретање током полицијског часа заустављен је јер је возио нерегистровани ауто.

Савић је познат по својој акције “нерегистрован” у којој је свој опел старији од 30 година одбио да региструје због високих цена које премашују вредност возила већ је на њему истакао обавештење за полицију о статусу свог возила. Он је за Правду испричао да је неколико пута већ заустављан од стране полиције, али да су му само писали казне и да се све завршавало без инцидената до јуче.

– Тог дана сам већ једном био заустављен близу Аде и написана ми је казна, полицајци су професионално обављали посао. Поново сам заустављен код Скупштине Србије, ту су биле две патроле и све је ишло нормалном процедуром, били су љубазни и рекли ми да сачекам да се консултују са неким. У међувремену на лице места је стигла друга патрола и одмах по изласку из аута ме физички напали, отргли су ми телефон из руке, ударили ме у стомак, бацили на ауто и ставили лисице. У ауту ме је полицајац ударио песницом у уво од чега ми је напукла бубна опна и уво прокрварило. Задржали су ме четири сата у станици, а затим пустили – испричао је Савић за Правду.Савић је рекао да су му полицајци ставили на терет ометање службеног лица и фалсификовање исправе због натиписа нерегистрован. Како је објаснио његов адвокат фалсификовање исправе је неосновано јер Савићев натипис нерегистрован нема форму таблице што је битан елемент овог кривичног дела.

Што се тиче напада на службено лице, Савић каже да су полицајци рестартовали његов телефон како би обрисали снимке напада на њега, као и да су му потпуно обрисали снимке са диктафона и камере у ауто што је противзаконито и учињено је како би сакрили доказе о полицијској тортури коју је проша. Он наводи да за сам почетак напада има око 500 сведока који су пратили његов уживо пренос на друштвеној мрежи Инстаграм.

– Предходних недеља због указивања на незаконит рад полиције, али и других незаконитих активности које је “Грађанска патрола” открила добио сам низ претњи. Сумњам да је реч о корумпираним полицајцима који су можда добили новац да ме застраше. У прилог томе говори да сам предходних дана више пута заустављан због истог разлога и да ми је писана казна за прекршај. Уколико су чисти зашто су обрисали све снимке које сам имао – указује Савић додајући да се не плаши и да ће полицајци који су га физички напали бити кажњени.

О својим повредама он је извадио доказе на ВМА, а због озбиљне повреде слуха данас је морао да настави са медицинским испитивањима.Правда

3 Коментара

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.