Главни руски епидемиолог, Генадиј Оњишенко: Хибридни информациони терористички напад! (Видео)

2

Генадиј Онишченко (Фото: Кирилл Зыков/АГН Москва)

ГЛАВНИ РУСКИ ЕПИДЕМИОЛОГ, АКАДЕМИК ГЕНАДИЈ ОЊИШЕНКО

„ПАНДЕМИЈА“ КОРОНАВИРУСА ЈЕ ХИБРИДНИ ИНФОРМАЦИОНИ ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД!
Бивши Главни санитарни доктор Русије, академик Руске Академије Наука (РАН), Руске Медицинске Академије Наука (РАМН), члан Президијума РАМН, заслужни доктор Русије и Киргизије, држави саветник Руске Федерације прве класе, Први заменик председника Комитета Државне Думе за образовање и науку, бивши председник Роспотребнадзора1 – епидемиолог Генадиј Григорјевич Оњишенко, на заседању Президијума Руске Академије Наука, на тему: „Коронавирус: научна истраживања и предузете мере“, изнео је неколико занимљивих теза о коронавирусној „пандемији“…

Цариград наводи најинтересантније изјаве бившег главног санитарног доктора Русије о овој теми…

Хибридни, информативни, терористички напад!
„Сам коронавирус није видљив, али кад већ иду оклопна возила и затварају градове, или приказују огромне редове од десет хиљада аутомобила, које не пуштају у Вухан (а то се људи враћају кући), то је већ елемент панике. И то је детонирало сав остали свет. Медији се понашају безобразно.

Што се тиче информационе кампање, она има све знаке мешано хибридног информационог терористичког напада, такве ознаке постоје и ја мислим да наши социолози, политиколози, вероватно и друге службе треба да се тиме позабаве, зато што, осим прилично баналног медицинског проблема, који имамо, информациона кампања је добила огроман одјек и ми данас видимо шта се догађа са економијом држава, између њих и са нашом…

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Имам све основе да кажем да се данас води хибридни, информативни, терористички напад. Уместо да се говори шта да раде људи, како да се заштите (од вируса), какви су његови симптоми, где да се обрате, да ли да носе маске или не, итд. Код нас нема корона вируса, већ у земљи имамо ширење грипа, у 38 региона је повишен ниво оболелости од њега, а то су две веома сличне болести.

Прочитајте још:  Западни тенкови неће помоћи Оружаним снагама Украјине

А нама дај само „ударну вест“! неки научник из САД, експерт СЗО, је изјавио да ће две трећине становника планете оболети од коронавируса. И ја то оцењујем као други покушај да се формулише терористички информативни напад. Ма неће оболети! Можда ће и оболети за неких сто година. Зато што је до сада овакав тип коронавируса био неутралан према човеку, а сада је пробио све међубаријере и он ће сада „упадати“ и свих наредних година. Двадесет коронавируса је већ прошло, они такође циркулишу у човековом окружењу, али пролазе. Тако је и овде. Ја, узгред, према том господину из САД, немам никакве претензије: он је научник, и због тога може да скине каљаче и остави их на станици, и тек онда да уђе у тролејбус“.

О плесу над мртвима
„У почетку се коронавирус понашао веома агресивно, а сада нам мање више постаје јасно, какав је уствари: мање је заразан од грипа и нема толику смртност као Ебола, када је 60 процената умирало. А овде имамо 2,6 процента смртних случајева. И знамо узрастну групу која највише страда. Онда немојте да плашимо једни друге, да правимо сензације и да „плешемо над мртвима“: ипак људи пате и умиру, и свака смрт је смрт.

Генадиј Оњишенко сматра да се данас води хибридни, информативни, терористички напад уместо да се говори шта да раде људи, како да заштите себе од вируса.

Према свим нашим епидемијским нормама у Кини не постоји епидемија: 63,9 хиљаде оболелих на становништво од 1,5 милијарде. Колико овде имамо оболелих на сто хиљада? Тако да епидемије нема“.

Прочитајте још:  Трагедија у Бејруту управо је постала много гора, откривено шта је било у складиштима, прети тотална катастрофа!

О извору заразе и вакцини
„Да, епидемије нема, али постоји жариште заразе или неколико жаришта. И једино што ми је нејасно као доктору-епидемиологу: зашто је толико дуго то жариште заразе активно?

Јасно је да се ради о великом броју становника, десетинама милиона. Али, могли смо одмах да се изборимо са тиме у природном жаришту, и због тога су ми велики скокови (броја оболелих), у најамњу руку, неразумљиви.

Треба да видимо шта ћемо са вакцином. Лоше је то што нам Кина не да вирус. Хајде, зашто нам не дате, па ми смо другари!? Ваша Академија наука је одмах објавила све генетске пасоше рашифрованих секвенцираних вируса. То нам је дало могућност да радимо над дијагностиком, руски специјалисти су ишли у Кину, радили су у Пекингу, и тамо су је проверавали. Али, потребан нам је узорак вируса, то је врло важно“.

О верзији биолошког рата
„Када говоримо о рецидивима, о другом таласу (коронавируса), ја у овом тренутку не видим ни најмање објективне основе за такву претпоставку. Јер још увек се вирус понаша објашњиво за нас, осим ако се, наравно, после њега изненада не појави нови вирус. Многе приче иду о томе, да је као то, вештачки вирус. Да, то је теоретски могуће, и данас синтетичка биологија омогућава да се много тога уради са аспекта промене својства вируса, повећавања његове опасности по човека. Ипак, тако нечега са овим коронавирусом још увек нема, још није откривено. Тај генетски пасош, који је објавила Академија наука НРК, не даје основа да се говори о вештачком вирису“.

О медицинским маскама
„Маске су врло јефтине, и оне су важне. Обратите пажњу: грађани Јапана, Кине, чак и по Црвеном тргу иду са маскама. Њима су тако рекли и они их носе, јер знају цену свог здравља. А наши не. Да, то није стопроцентна гаранција, али и она штити. Било која маска од газе ће издржати 3-4 сата, а онда је можемо испеглати и поново носити. И у Русији је треба носити јер је у четири десетине субјеката РФ повећан ниво грипа…

Прочитајте још:  Русија: Кијев покушао да евакуише команданте "Азова" код Маријупоља, оборен хеликоптер

Због тога је потребно да носимо маске. И да користимо средства за дезинфекцију кући такође, јер вируси нису тако неотпорни. И да се не бавимо самолечењем: чим осетите температуру, одмах позовите доктора да дође до вас, а не да идете у дом здравља, да не бисте ширили инфекцију, јер док будете путовали на транспортном средству, још ћете двадесетак људи заразити“.

О пакетима из Кине
„Можете примати пакете из Кине. Осим, уколико вам одатле не шаљу змију, коју сте наручили за доручак, или слепог миша, које користе у кинеској народној кухињи. Сетите се, да када су на вуханској пијаци кинеске колеге узеле око триста узорака, у педесетак од њих су нашли трагове вируса, тј.ти производи су били заражени. Али, примати тканине, папир, технику из Кине је данас могуће и потребно, не треба да дижемо панику“.

1. Роспотребнадзор – Федерална служба одговорна за надзор заштите права потрошача и добробити људи у Русији, прим.прев.

Автор: Степанов Александр

Извор: https://tsargrad-tv.turbopages.org/s/tsargrad.tv/articles/gibridnaja-terroristicheskaja-ataka-onishhenko-o-koronaviruse_239141

Превод: Правослaвна породица, април, 2020.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

2 утиска на “Главни руски епидемиолог, Генадиј Оњишенко: Хибридни информациони терористички напад! (Видео)

  1. Braco Srbi i sestre Srbkinje kome je mnogo tesko a nemoze da se zaplace(plac i smeh,skidaju stres)neka upotedi ovog gospodina sa(jeste pezobrazno ali morate):
    -dr.Ustasa smrt…LONCE.!!!
    -dr,Nestorovic…CIRKUS-LAZOV.!!!
    -dr.KONJ…JEVREJSKO GOVNO LAZLJIVO.!!!

    Ako i posle ovoga niste zaplakali onda samo pogledajte sliku(ne treba da uporedite biografije,bojim se dignucute ruku na sebe,daleko bilo)MINISTRA ODBRANE RF i naseg”SKARTA,CIGANSKOG MUNGOSA”…JULOVCA.!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *