ДА ЛИ ОВДЕ ПОЧИЊЕ СВЕТСKИ РАТ? Иран даје Турској ултиматум

1

Иранска војска (Фото: AP Photo / Vahid Salemi)

У позадини велике војне операције турске војске у Сирији, званични Техеран затражио је да Турска одмах престане да напада сиријску војску, претећи да ће започети опсежни ракетни напад на милитанте и турску војску, без упозорења.

Изјава Ирана је првенствено последица непостојања било какве реакције на турски напад од стране Русије.

„Иран је званично изјавио спремност за освету уколико Турска не престане да напада иранске циљеве у Сирији. Техеран није Дамаск, неће толерисати Турску и слушати Москву“, извештавају страни медији.



Треба разјаснити да Иран заиста може да нападне милитанте и турску војску, укључујући употребу балистичких пројектила, чија је ефикасност доказана током напада на америчке војне базе у Ираку.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Током протекле ноћи, Турска је извела неколико десетина ваздушних и ракетних напада на сиријску територију, док је сиријска војска успела да сруши најмање 4 беспилотне летилице.

Москва је званично прокоментарисала ситуацију у вези са великом војном операцијом Турске у Сирији, али у протекла 24 сата помоћ Русије Сирији смањена је на минимум.



Вебтрибуне

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “ДА ЛИ ОВДЕ ПОЧИЊЕ СВЕТСKИ РАТ? Иран даје Турској ултиматум

  1. Ocigledno da je Putinu erdogan podmetnut od jevreja cionista da zapocne haos. Takodje veliki Putinov prijatelj natanjahu pokazuje svoje lice svetu, a Putin ko drogiran. Ako se Putin skoro ne trgne, stavljam ga u kos sa svim ostalim belosvetskim olosem !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *