Словенија: 90 одсто запослених у јавном сектору добија бонусе на плату

Око 90 одсто свих запослених у јавном сектору Словеније добиће бонусе на плате за период од 12. марта па до краја маја, период у коме ће та држава примењивати стимулативне мере за уклањања последица корона кризе, преноси Пословни.хр.

Влада Словеније је најавила да ће за ту намену издвојити 98 милиона евра, а појединачне плате ће у просеку бити увећане за по 25 одсто. У првом таласу додатака биће подељено 39,2 милиона евра, што значи да ће се мере стимулације можда продужизи и након маја.Од укупног фонда за додатке за повећања, скоро половина је резервирана за здравствене раднике, а остало ће се реподелити органима у саставу владе и министарстава, већином на службенике попут полицајаца, затворских чувара, војника, запослене у цивилној заштитити или служби за заштиту и спашавање.

Највећа допуштена висина корона додатка биће 100 одсто износа плате, а верује се да ће је добијати медицински радници запослени на интензивној нези и они коиј раде са најтежим случајевима оболелих од ЦОВИД-19.Нова економија

Постави одговор

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.