Србија данас шаље Италији донацију у виду медицинске помоћи

1

Корона (Фото: : EPA-EFE/ANTONIO BAT)

Kорона вирус наставља да хара светом, док је број оболелих прешао цифру од 2,8 милиона. У неким од најтеже погођених земаља у Европи, као што су Италија и Шпанија, последњих дана опада број умрлих од нове болести. У САД је критична ситуација и тамо је умрло преко 50.000 људи.

Председник Србије Александар Вучић присуствоваће данас отпремању медицинске опреме за борбу против заразне болести Kовид-19 коју Србија донира Италији.



Kако је саопштено из прес службе председника Републике, помоћ ће бити отпремљена са Аеродрома ”Никола Тесла” у 12.30. Председник Вучић је јуче данас, после састанка са представницима ЕУ и амбасадорима земаља чланица Уније, пренео новинарима да је разговарао са гувернером италијанске покрајине Венето Луком Зајом и да је понуђена подршка том региону Италије у тренуцима када је то било тешко и важно.

– Верујем да смо својим понашањем у региону показали да можемо да пружимо своју солидарност и помоћ и са онима са којима не размењујемо увек најлепше речи – рекао је Вучић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он је казао и да Србија сада има нешто више заштитине опреме него што је потребно, чак и нешто више респиратора, него што је неопдходно сада, те указао да смо спремни, ако је то потребно било којој земљи чланици ЕУ, да им их уручимо у року од 12 сати.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Србија данас шаље Италији донацију у виду медицинске помоћи

  1. ———-ХАХАХАХАХАХАААА.!!!
    УПИШАНИ ХУМАНИСТА ЛИЖЕ ЖАБАРИМА
    ГУЗИЦУ.!!!
    А МОЖДА”РУJE ПОМАЖЕ”….хахахахаха.!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *