ФИСКАЛНИ САВЕТ ШОКИРАО СРБИЈУ: Држава ће се задужити да би нам исплатила 100 евра, али ћемо годинама тај дуг враћати с каматом!

3

Еври (Фото: Pixabay)

У ребалансу буџета дате су тренутно најбоље могуће економске и фискалне пројекције, али је мало вероватно да ће се у потпуности остварити, оценио је Фискални савет Србије.

ФС сматра и да је “највећа и неповратна” грешка ребаланса буџета предвиђена исплата 100 евра пунолетним грађанима Србије који то желе.

Фискални савет је у својој анализи навео да је то скупа и непримерена мера и упозорио да ће се држава задужити да би то финансирала, као и да ће грађани наредних година тај дуг враћати с каматом.




Та институција оцењује да је исплата 100 евра економски неефикасна, јер не може да утиче на осетно и одрживо убрзање домаће привреде, затим да је социјално нефокусирана пошто највећи део средстава није усмерен ка објективно материјално угроженим грађанима којима је заиста потребна помоћ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ФС указује и на то да су у овој години планирани и парламентарни избори након којих се по правилу усваја ребаланс који прати промене у организацији нове владе и наводи да ће када све то буде познато буџет морати поново да се мења.




Фисклани савет каже и да је планирано велико повећање дефицита буџета на око седам одсто, што је више од три милијарде евра, првенствено због усвојених антикризних мера.

Предвиђа се повећање дефицита с претходно планираних 20 милијарди динара на 381 милијарди динара.

Такође, како неводе, планиране промене у буџету могу се поделити на две групе: на промене које настају услед непосредног утицаја кризе и на промене услед спровођења пакета мера за ублажавање економских последица пандемије.

Прочитајте још:  Режим уместо да брине о Србима на Косову и Метохији, они их исељавају ради гласова на предстојећим изборима!

“Дакле, практично сво предвиђено велико повећање дефицита у 2020. може се приписати спроводењу (оправданих) мера за подршку привреди и (неоправданој) исплати 100 евра пунолетним грађанима”, објавио је Фискални савет.



Танјуг

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

3 утиска на “ФИСКАЛНИ САВЕТ ШОКИРАО СРБИЈУ: Држава ће се задужити да би нам исплатила 100 евра, али ћемо годинама тај дуг враћати с каматом!

  1. Predizborna igra će doći na naplatu narednoj vlasti i građanima Srbije, i to sa kamatom. Da li ovakvim marketinškim potezima želi nešto da se sakrije, i šta? Da li je cilj kupovina glasova, da li maskiranje zamene naroda migrantima ili realizacija plana podele Srbije, eno su i Gazivode tiho otišle, a moralo se reagovati kao da je 1999.g.

  2. Javam zadji put kazem narodemoj srbo moji braco moja nemojte vise cekati skidajte gospodina vucica dole i u zatvor sanjim uhapsite tajodje gospodina dragana djilasa takodje boska obradovica i vuka jeremica toj gospodi zreba dase sudi radi domace izdaje atuopoziciju dveri sve do jednoga clana upisati u knjigu i rasturiti tu bandu da vise ne postoje dadveri nema vise i tacka i onda cekamo 15 maj i ako se uspostavi da korone vise nema dasu bolesni ozdravili onda bi trebao suditi gospodinu vucicu i posle toga ovoj troici draganu djilasu bosku obradovicu i vuku jeremicu radi izdaje jer nasi domaci izdajnici za vreme druga tita bili su streljani ili poslati na goli otok ovu trojicu jadase pitam jabih licno poslao za rudiju i to u sibiru na osluzenje dozivotne kazne radi toga sto su izdali nasu zemlju i pokrsli su toliko para daje to nesto nemoguce janemogu razumeti kako tano dajedni opozicioneri dodju do toliko novca zar oni nemaju svoje plate zar oni nemaju kontrolu tosu najvece gluposti sto cujem agospodina vucica isto treba osuditi radi domace izdaje i radi kradje novca jednome presedniku znase kolika moze biti plata i nesme uzimati novac iz raznih budzeta koji su poslati srbiji radi toga dase nesto gradi u srbiju dali putevi ili bilo sta ataj put prema kosovu treba ga unistiti jer to koriste samo albanci koji se vracaju iz inostranstva kucama na godisnji odmor samo do nisa i toje to adalje od nisa zatvoriti taj put dase ne koristi nadalje jer nasi srbi koji zive na kosovu ga ne koriste u opste i tojeto zasto bi pravili schiptarima put dase mogu vratiti kuci lepim putem kada to nije moranje napravimo puteve u srbiji i popravimo stare puteve gde ima dosta rupa velikih da covek ako ide sakolima i upadne u jednu takvu rupu ode auto jetotalno upropasceno zato popravomo nase puteve jadase pitam kao prvo dali su albanci ukinuli 100 poreza narobu iz srbije ako nisu momentalno zatvoriti svegranice albancima i napisati veliku tablu zbog cega imaju zabranu proci kroz srbiju jer sanjima se moratako oko zaoko zub za zub i onda ce biti ukinute zabrana nanasu robu sanjima treba samo strogo i nista vise

  3. ———–2024-е nevrsava se 44-e godine otkako je”LIPSALA DZUKELA COPAVA,MASONSKI SMRAD KOMUNJARSKI”.Koji po redu,vreme ce da pokaze.

    TE 2024-e treba da se oslobodimo poslednje rate kredita parizkom klubu.KRADIT VRACA SRBIJA A NAJMANJE JE OD TOGA UZELA U JUGI.

    PITAM SE DALI CE MOJ PARAUNUK DA DOZIVI
    DAN VRACANJE KREDITA”ZUTO-RADIKALSKIH CRVI IZ LIPSANOG KERA”.

    Meni je 62-a a unuku 12 godina.
    Nije tesko izracunati…buducnost nasih potomaka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *