Астроном о ужареној кугли над Србијом: Није Старлинк сателит, може да буде НЛО (Видео)

0

Ужарена кугла снимљена изнад Београда у техничком смислу може да буде НЛО, али не мора да значи да се ради о ванземаљцима, каже астроном Бранко Симоновић.

Низ појава на небу у последње време узнемирио је грађане Србије. После низа светлећих тачки које су идентификоване као сателити Илона Маска, појавио се снимак ужарене лопте на небу изнад Београда, а видели су је грађани насеља Медаковић, Звездара и Вождовац.

https://youtu.be/Cr_D1-J7WN0

Астроном Бранко Симоновић из Астрономског друштва „Руђер Бошковић“ рекао је за ТВ „Прва“ да та „ужарена лопта“ нема везе са сателитима Старлинк због позиције на небу на којој се појавила, али да је и даље тешко утврдити шта је тачно у питању на основу снимака, јер су лошег квалитета и на њима се не виде карактеристике објекта.



ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Додаје да постоје различите опције шта би та лопта могла бити, те да може да нагађа да је у питању сигнална ракета коју је неко испалио, јер она уме да остане дуго на небу и да сјаји упадљиво црвено као што се види на снимцима, али да могу да буду и балони на топли ваздух.

На питање шта је НЛО, Симоновић каже да је строго узев тај израз сасвим легитиман, јер се он односи на свако летеће тело.

У оном случају ако је детектован од стране контроле летења и служби које прате ваздушни простор, за ову лопту би могло у техничком смислу да се каже да је неидентификовани летећи објекат. НЛО не подразумева ванземаљце, истиче астроном.

Компанија „Спејс икс“ почетком маја шаље нове сателите, тако да ћемо опет имати прилику да на ноћном небу видимо „возиће“ сателита Илона Маска.

Прочитајте још:  Да ли су мошти Св. Саве спаљене? Теорије, предања и извори (Видео)



Sputnjik

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *